Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Moje konto zostało zablokowane i nie mogę wypłacić ani zwrócić pieniędzy kupującemu, które mam na allegro lokalne na PayU. Czy ktoś wie co mam zrobić w takim przypadku? Bardzo proszę o pomoc
Client:64446746 O blokadzie konta allegro informuje mailem . Zastosuj się do umieszczonych w nim wskazówek .
@Client:64446746 Pieniądze powinieneś zwrócić na konto kupującego, a odbierzesz kasę jak ci konto Allegro odblokuje.
Tylko problem jest taki, że nie mogę kompletnie nic zrobić z tymi pieniędzmi. Nie mogę ich wypłacic na swoje konto ani nie mogę ich zwrócić kupującemu
@Client:64446746 Nie wypłacisz dopóki masz blokadę konta, musisz wyjaśnić sprawę z Allegro. Zapewne poinformowali cie w mailu za co, więc tak postępuj.
Ja po prostu chce odesłać pieniądze kupującemu
@Client:64446746 więc tak jak ci pisałem- musisz zapytać kupującego o nr do przelewu- wypłacić z własnej kiermany, a potem z dowodem wpłaty dla kupującego starać się o odblokowanie konta i wtedy wypłacisz sobie z Allegro.
Mam jeszcze pytanie. Jesli chce starać się o odblokowanie konta to mam po prostu pisać wiadomość do allegro. pod ten link który został wysłany przez osobę niżej?
@Client:64446746 Nie wiem jaki tam masz link, zapewne dobry a jak nie to tu:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65
dziekuje bardzo za pomoc
@Client:64446746 Musisz mieć wszystko uregulowane z godnie z tym co ci napisało Allegro, dopiero odblokują konto.
@Client:64446746 Tak musisz uregulować najpierw.
@Client:64446746 Napisz do Allegro przez formularz i wszystkiego się dowiesz, tutaj to tylko posty są nabijane i każdy zgaduje, bo to jest forum. Allegro da Ci dokładną instrukcję i wszystko będziesz wiedział.
DZIĘKUJE bardzo
@Client:64446746 Bzdury tu ktoś wypisuje. oczywiście możesz najpierw pisać gdziekolwiek, jak sugeruje jeden użytkownik- co nie zmienia faktu że pieniądze kupującemu i tak trzeba wypłacić, im wcześniej tym lepiej- to działa na twoją korzyść. Wtedy z dowodem wpłaty masz dużo szybszy tryb postępowania do odblokowania konta All
@pulkownik66 Przecież napisałem że najpierw wszystko należny uregulować.@Client:64446746
@LEW433 A jesteś pewny że pisałem do ciebie, o lwie, o tobie. No pomyśl🤔
Kto tu pisze o rzekomych nabijaczach postów?
@pulkownik66 "Prowokacja". Aż tak głupi nie jestem.😁