anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup na allegro lokalnie - spam

justynaleskiw
#7 Wielbiciel#

Witam serdecznie,

Dziś w nocy ktoś dokonał zakupu dwóch moich przedmiotów przez "kup teraz" i poprosił o kontakt mailowy. Skontaktowałam się przez maila ale po chwili zorientowałam się, że to oszustwo - wygooglowanie adresu mailowego z którego dostalam wiadomości tylko mnie w tym utwierdziło. Wystawiłam już swoje przedmioty ponownie, ale Allegro naliczyło mi prawie 130zl prowizji za sprzedaż, do której nie doszło. Czy da się to jakoś anulować? Mam screeny wiadomości itd, ktoś do mnie pisał łamana polszczyzna i próbował wyłudzić moje dane 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mirex2005
#12 Orędownik#

@justynaleskiw nie wiem jak to jest na lokalnie, ale spróbuj napisać do allegro przez ten formularz . Piszą aby nie udostępniać przesyłek za pobraniem i płatnych przy odbiorze. Może warto to rozważyć żeby historia się nie powtórzyła.

oznacz moderatorów

justynaleskiw
#7 Wielbiciel#

Dziękuję, wystawiłam ponownie tym razem z płatnością a góry, ale to nie zmienia faktu, że kupujący to jakiś oszust o którym już z tego co widziałam było tu głośno... Nawet email z którego dostalam wiadomość był już tu zgłaszany z tego co widziałam 

oznacz moderatorów

mirex2005
#12 Orędownik#

@justynaleskiw podaj tu login kupującego a najlepiej załącz zrzut z czatu to moderatorki to sprawdzą 

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@justynaleskiw dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy już konto tej osoby. 
O zwrot prowizji możesz do nas napisać za pomocą tego formularza

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów