anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zastanawiam się dlaczego allegro nie interweniuje w sprawach podejrzanych klientów na allegro motor

DESIGNER-STUDIO
#1 Nowicjusz

Witam  moją uwagę zwróciło ogłoszenie sprzedaży samochodu Peugeot 5008  od allegrowicza od Klient : 41133644

ogłoszenie :Numer oferty: 17778484540 Cena nie adekwatna do rzeczywistości  , napisałem  i dostałem taką odpowiedz :

Dzień dobry,

Dziękuję za zainteresowanie moim samochodem   Peugeot 5008 1.5 BlueHDi Allure S&S EAT8, 2022 . Cena za samochód wynosi 51044 pln. Cena nie podlega negocjacji. Jestem prywatnym sprzedawcą.
Samochód jest w znakomitym stanie technicznym i wizualnym.
Nie ma żadnych ukrytych usterek ani problemów – wszystko działa prawidłowo. Auto było regularnie serwisowane i jest w pełni sprawne, gotowe do jazdy bez żadnych dodatkowych nakładów. Proszę o kontakt tylko osoby poważnie zainteresowane zakupem, które posiadają środki na zakup.
Nie chcę tracić czasu na zbędne rozmowy.

Dziękuję za zrozumienie.

To była pierwsza odpowiedz drążąc temat  pisałem dalej  , kolejny mail:   

Dzień dobry,

Chciałbym wyjaśnić powód sprzedaży samochodu. Pracuję w wojsku i przez ostatnie 7 miesięcy byłem oddelegowany do Polski. Obecnie wróciłem do domu, do Oslo w Norwegii.

Samochód jest zarejestrowany w Polsce, ale niestety nie mogę go tutaj używać ze względu na surowe przepisy obowiązujące w Norwegii. Dlatego zdecydowałem się na sprzedaż.

Oferuję samochód w niższej cenie, ponieważ nie mogę go tutaj używać i chcę go sprzedać uczciwie i szybko. Samochód jest w idealnym stanie technicznym, wszystko działa bez zarzutu.

Rozumiem, że zakup samochodu bez osobistego obejrzenia może budzić obawy. Dlatego oferuję w pełni bezpieczne i elastyczne rozwiązanie. Profesjonalny transport i 7 dni na test . Bezpieczny zakup z darmową dostawą .

Skorzystam z profesjonalnej i ubezpieczonej firmy transportowej, która dostarczy samochód bezpośrednio pod Twój adres w Polsce – całkowicie za darmo.
Ja pokrywam wszystkie koszty transportu.

Będziesz mieć 7 dni, aby przetestować samochód.
Jeśli z jakiegokolwiek powodu nie będziesz zadowolony, firma transportowa odbierze auto i zwróci je do mnie do Norwegii – również bez żadnych kosztów z Twojej strony.
Dzięki temu możesz kupić samochód bez ryzyka, z pełnym zaufaniem  do jego stanu.Chcę, aby cała transakcja była jasna i bezpieczna dla obu stron.
Płatność będzie dokonana przelewem bankowym na konto firmy transportowej, co zapewnia bezpieczeństwo obu stronom.
To oferta bez ryzyka, która daje Ci pełne zaufanie i ochronę.

Mam nadzieję, że odpowiada Panu sposób, w jakim prowadzę interesy. Jeżeli chce Pan zaakceptować moje warunki, proszę dać mi znać - nie ma co tracić czasu.

PS: Samochód ma ważne ubezpieczenie w Polsce do 12.01.2026 r. oraz ważne badanie techniczne (przegląd) do 20.03.2026 r.
Pojazd zostanie dostarczony z pełnym kompletem dokumentów: umową kupna-sprzedaży, kartą pojazdu, dowodem rejestracyjnym, kompletem kluczyków, polisą ubezpieczeniową oraz książką serwisową.

Jeśli są Państwo naprawdę zainteresowani zakupem, mogę podać mój polski numer telefonu, jednak rozmawiam wyłącznie po angielsku (przepraszam, nie nauczyłem się języka polskiego). Korzystam z tłumacza, dlatego najlepszą formą kontaktu będzie e-mail lub wiadomość WhatsApp.

Dziękuję i Pozdrawiam
Jakob

Finalnie te same fotki znalazłem na [edytowano] z tym że cena auta była o 50000 zł droższe  pisałem na allegro ale nie dostłem informacji   dziś kolejny wał jest z innym samochodem ....

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

gdvorek
Moderator
Moderator

@DESIGNER-STUDIO już działam w tej sprawie. Dzięki za czujność. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

DESIGNER-STUDIO
#1 Nowicjusz
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@DESIGNER-STUDIO dziękuję za linki. Przekazałem to do weryfikacji. Proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów