anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone konto

mufti227
#1 Nowicjusz

Pisałem na Allegro Pomoc 10 razy chyba w sprawie zawieszonego konta. I albo mam być zalogowany, albo nie mam być zalogowany. I tak w kółko 10 razy już było!!!

Nie mam już dostępu do starego konta od 2 lat !!! Przez kilka lat miałem na Allegro konto związane z moją byłą firmą.

Powiązane było z moim wcześniejszym kontem prywatnym, z którego korzystam do teraz. Po kilku latach zakończyłem działalność gospodarczą. Z powodu problemów zdrowotnych moich i mojej małżonki popadłem w chwilowe problemy finansowe i miałem kłopot m.in. z uregulowaniem należności względem Allegro. Jednakże ostatecznie wszystko udało się rozliczyć. Wypowiedziałem umowę odnośnie konta firmowego i zostało zamknięte.

Po chyba 2 latach wystawiłem prywatnie 1 rzecz i sprzedałem na Allegro Lokalnie. Przy okazji ustawiła mi się automatycznie opcja Smart (?).

Po rozliczeniu się z Allegro i wysłaniu przedmiotu do kupującego otrzymałem informację o blokadzie konta na podstawie rzekomego połączenia z kontem, na które były nałożone sankcje.

Sęk w tym, że sprawa ograniczeń na starym koncie była zakończona, należności uregulowane, oraz że konto to nie istnieje od 2 lat. Po tym czasie dokonywałem zakupów na Allegro i Allegro Lokalnie bez problemów. Obecnie od 2 lat nie prowadzę DG i jestem osobą prywatną.

W niczym przecież nie zawiniłem. Posiadam jedno jedyne aktywne konto od chyba 11 lat albo i lepiej. Proszę bezskutecznie o odblokowanie konta na Allegro i otrzymuję tylko prośby o zalogowanie, bądź niezalogowanie. I tak w kółko. Masakra.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mufti227  konto z którego piszesz masz już ponad 23 lata😉, a sprawę blokady możesz załatwić jedynie z działem bezpieczeństwa, więc niestety nadal musisz się z nimi kopać, tutaj nikt Ci nie pomoże 😔

oznacz moderatorów

mufti227
#1 Nowicjusz

Osz, rzesz.... Już tyle zleciało? Boże. Nie założę nowego konta w tej sytuacji, więc będę się kopać. Jak nie pomoże, to wyślę pisemnie tradycyjnie. Jak to nie pomoże, to chyba sprawa cywilna może pomoże...

Dzięki za odpowiedź 🙂

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mufti227  życzę powodzenia, czasem odblokowują😉

oznacz moderatorów