anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawyżane licytacje

sahazz
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry, moje aukcje są podbijane do absurdalnych kwot? Z czego to wynika? To jakaś nowa forma oszustwa?

IPhone 13 mini ja od złotówki | Lębork | Licytacja na Allegro Lokalnie

Iphone 12 ja od złotówki | Lębork | Licytacja na Allegro Lokalnie

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Client:44052296
#21 Demiurg#

@sahazz nie, to takie zabawy na lokalne. Raczej wątpię, że ktoś zapłaci.

Ja bym wystawił jeszcze raz. Tylko musisz pilnować opłat za transakcję, żaby Ci allegro zwróciło.

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

to allegro już nie jest takie jak kiedyś, teraz każdy może powiedzieć że anuluje i tyle, a nawet nie musi nic powiedzieć 

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@Halfrunt  to już ciężko nawet nazwać, aby nie obrazić twórców tego czegoś.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@sahazz  To raczej nie jest oszustwo, przecież nikt nie płaci, teoretycznie  nikt nie traci....

To taka forma wykazania  jak cenne sa takie przedmioty i że warto lepiej kupić w normalnej sprzedazy  niż w licytacji.  Licytują prawdopodobnie konkurencyjni sprzedawcy.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#12 Orędownik#

A to nie jest tak, że wygrana licytacja to zobowiązanie prawne licytującego i sprzedawca może go ścigać z o zapłatę?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Działa to w dwie strony, tak ale musisz iść do sądu.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:35386082   To nie tak, na Lokalnie licytującego chroni regulamin Allegro, gdzie jest napisane że transakcja jest zawarta dopiero w chwili zapłaty.  Więc sama licytacja do niczego nie zobowiązuje.

oznacz moderatorów

Client:35386082
#12 Orędownik#

@br. Regulamin Allegro nie stoi ponad prawem. Chroni o tyle, że Allegro nie będzie aktywnie wspierać sprzedawcy wobec takiego 'żartownisia', ale jeżeli sprzedawca pójdzie do sądu to Allegro nic do tego.

oznacz moderatorów

MOJEGRATY5
#10 Popularyzator#

Witam.

To nie do końca tak...

Aby pójść do sądu to najpierw trzeba poznać tożsamość "żartownisia". Z tego co wiem, obecnie dane oferenta są udostępniane dopiero po zapłacie, a do tej przecież nie dochodzi. Skoro regulamin Allegro mówi, że transakcja jest ważna od momentu zapłaty, to czarno widzę by Allegro na żądanie sprzedawcy udostępniło mu dane oferenta. Trzeba by najpierw przed sądem wygrać sprawę przeciwko Allegro, co nie będzie proste, a potem zmusić ich do wykonania wyroku (życzę powodzenia).

W teorii prawo jest prawem, a w praktyce jest jak jest...

Sugeruję odpuścić sobie licytacje, ustalić zadowalającą cenę i czekać (zwykle długo) na zdecydowanego na zakup nabywcę, bo takie licytacje z nieopłaconymi ofertami potrafią ciągnąć się miesiącami.

Pozdrawiam. Marek.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Client:35386082   Tak, tak,  na pewno masz rację,  w  sądzie  na pewno uzyskasz milionowe odszkodowanie.

Jeżeli zdarza ci się grać w gry wirtualne  to też powinieneś  pójść do sądu, przecież tam w grach uczestnicy wygrywają tony złota,  nie można pozwolić żeby takie skarby się marnowały.

Samych wygranych życzę... 😁

oznacz moderatorów

Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

@sahazz  dlatego na Lokalnie nie wystawiam nic w licytacji, zasady tego portalu są memem 🙂 W żadnym przypadku też pobranie i odbiory osobiste 🙂

PS: pilnuj sobie prowizji, bo na teraz to wychodzi jakieś dziewięć tysięcy, dwieście złotych za nadgryzione jabłko 13 mini.

Podpytaj @msniezek  powie Ci, że w korpo nie ma sentymentów. Kasa, wyniki... Ten świat zmierza do upadku.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ktoś nie chce żebyś to sprzedal
konkurencja 

oznacz moderatorów