Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Utworzyłem nowe konto na allegro lokalnie i przy wystawianiu oferty kup teraz nie ma na liście wysyłki Allegro Paczkomaty InPost za 8,99. Miał ktoś podobnie lub zna rozwiązanie?
@eleplant_store Wypadałoby jeszcze powiązać nowe konto z InPostem. Na stronie InPost jak pamietam
https://manager.paczkomaty.pl/v1/api/assets/instrukcja-nadawania-przesylek-Allegro-28.08.pdf
raczej nie chodzi o to. Mówimy o allegro lokalnie, nie zwykłym
@eleplant_store Powinna być taka opcja. Wyczyść lub zmień przeglądarkę.
Sprawdziłem na 2 różnych urządzeniach i przeglądarkach i nadal nie ma
@eleplant_store spróbowałam teraz wystawić ofertę na Allegro Lokalnie i opcja Allegro Paczkomaty InPost pojawia się od razu.
Czy możesz przesłać zrzut jak to wygląda u Ciebie?
@eleplant_store dziękuję! Czy mogę Cie jeszcze poprosić o podanie kategorii, w której wystawiasz ofertę?
Problem nie zależy od kategorii, przy każdej jest to samo.
@eleplant_store już wiem co jest tego przyczyną! Wnioskowałeś o przekształcenie konta zwykłego w firmowe, a ta opcja dostawy jest dostępna tylko dla zwykłych kont.
Witam.
Też nie mam opcji Allegro Paczkomaty InPost, a mam konto zwykle i nie wnioskowałem o firmowe.
W wystawionych ogłoszeniach mam tę opcję, lecz jeśli zedytuję ogłoszenie, to ta opcja znika.
Pozdrawiam
@wheeler2, z tego, co widzę, posiadasz konto firmowe niezweryfikowane. Tylko sprzedawcy z kontem zwykłym mają dostęp do tej metody dostawy na Allegro Lokalnie. 🙂
Faktycznie, chyba niedawno kliknąłem z ciekawości w przejdź na konto firmowe, ale dalej nic nie robiłem w tym kierunku.
Jak to teraz odkręcić?
@wheeler2, wejdź w zakładkę Dane konta. W części Informacje o koncie, zobaczysz:
Ostatnim krokiem jest zaakceptowanie zmiany. 🙂
Po kliknięciu "Zmienna na konto zwykłe" pojawia a mi się formularz z danymi przedsiębiorstwa do wypełnienia.
A czy jakiś administrator Allegro może mi zmienić konto na zwykłe? Jak widać, można to samemu zrobić tylko wtedy, jak ma się konto firmowe zweryfikowane.
@wheeler2, proszę Cię o chwilę cierpliwości - już działam w tej sprawie.
@wheeler2, sprawdź, proszę, swoją skrzynkę mejlową - napisaliśmy do Ciebie w tej sprawie. 🙂
@Pietras1818 poprosiłam o taką zmianę w Twoim imieniu. Otrzymasz od nas e-maila w tej sprawie, proszę odpowiedz bezpośrednio na niego, nie powinno być problemu ze zmianą konta na zwykłe 🙂