Dzień dobry. Wystawiłem przedmiot na WOŚP, sprzedałem a teraz Kupujący nie może zapłacić. Po wybraniu opcji "Przejdź do płatności" dostaje komunikat "Coś poszło nie tak. Próbujesz wyświetlić nieistniejące zamówienie." Jaki może być powód? Pozdrowienia, MR
Niech kupujący wyczyści lub zmieni przeglądarkę.
U mnie kupujący ma problem: Metody płatności są chwilowo niedostępne, ale jest to aplikacja 😞 Może jest jakiś chwilowy błąd?
@MartuchaMS podaj proszę numer zamówienia, z którym zgłosił się kupujący?
@MartuchaMS w obu tych ofertach nie ma żadnej próby sfinalizowania płatności.
Z Twojej strony wszystko działa prawidłowo, nie ma żadnej blokady czy konieczności weryfikacji.
Najlepiej będzie, jeśli kupujący się z nami skontaktują i sprawdzimy, co tam powoduje problem.
Dziękuję bardzo. Teraz opkazuje się komunikaT: Nie udało się kupić tego przedmiotu - jak mogę ich pokierować? Gdzie mogą napisać?
Serdecznie dziękuję za pomoc
@MartuchaMS czy kupujący widzą zakup w zakładce "moje zakupy"? Jeżeli tak, powinien widnieć jako "nieopłacony", przy dacie zakupu będzie check box który można zaznaczyć, po zaznaczeniu na dole na zielonym pasku pojawi się opcja [opłać]
Tak, przechodzą tę ścieżkę i problem pojawia się przy wyborze sposobu dostawy - tu odbiór osobisty i pojawia się komunikat, że Wystąpił błąd. Wczoraj o 13.45 miałam ostatnie powiadomienie o wpłacie, a wiele osób próbuje i kończą się kolejne aukcje.
Próbowałam znaleźć coś, co łączy te aukcje, ale niektórym, którzy wygrali tego samego dnia i z tymi samymi ustaweniami, się udało, a niektórym nie. Od godziny 14 po prostu nie przechodzi płatność.
@MartuchaMS Podaj, proszę, numer przykładowego zamówienia, którego dotyczy problem z płatnością.
18262441101
| 18263559439 |
| 18263577561 |
Osoby, które wygrały się bardzo niepokoją
18262367773
Czy podać wszystkie numery, ktore zglaszaja problem, czy to wystarczy?
@MartuchaMS W tych ofertach: 18262367773, 18262441101 nie ma zamówień. W dwóch pozostałych (18263559439 i 18263577561) zamówienia są opłacone, a kupujący wybrali odbiór osobisty.
Przepraszam. Tak te dwa zostały oplacone, ale od wczoraj Panowie nie mogli oplacic. Tu pani zgłasza: 18262367773, 18262441101 tu mam wygrane aukcje - mam maile potwierdzające i prosby od kupujących, co robic
@MartuchaMS Nie widzę zakupów w tych ofertach. Podaj, proszę, loginy kupujących.
W aukcji podanej przeze mnie jest zwyciezca, wiec jest zakupiony. Czy jest jakas forma kontaktu z Państwem, ktora nie zaklada upubliczniania loginow i aukcji? Mam dostep do ich danych, ale nie wydaje mi sie ok, zeby je na forum udostepniac.
@MartuchaMS Możesz napisać do nas w tej sprawie przez formularz.