anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak licytować w aukcjach Allegro dla WOŚP?

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Od 2 grudnia 2024 do 10 lutego 2025 trwają aukcje Allegro dla WOŚP. Już od 25 lat Allegro wspiera zbiórkę organizowaną przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Graj razem z nami, pomagaj i licytuj! 

Jak licytować?

• aukcje Allegro dla WOŚP oznaczyliśmy serduszkiem i ikoną 33. Finału – listę ofert znajdziesz tutaj.
  • możesz licytować, kupować od razu lub wspierać WOŚP, dorzucając wybraną kwotę do Puszki WOŚP. Cały dochód trafi na konto fundacji, a sprzedający otrzyma tylko kwotę za koszty dostawy.
  • licytowanie jest proste – wpisz maksymalną kwotę, za którą chcesz kupić przedmiot, a system będzie licytował za Ciebie, aż osiągniesz swój limit. Pamiętaj o weryfikacjach, jeśli łączna kwota licytacji przekroczy 1000 zł.

Licytując, pamiętaj, że to wiążąca oferta i jeśli wygrasz, musisz zapłacić. Zadbaj, by nie licytować podobnych przedmiotów w kilku aukcjach jednocześnie. Możesz dodać oferty do Ulubionych i włączyć powiadomienia, by nie przegapić zakończenia licytacji.

Dowiedz się więcej:

Jak wziąć udział w Allegro dla WOŚP?

Komu pomagamy w ramach Allegro dla WOŚP?

Jak działa licytacja

Czy mogę zmienić niewłaściwą kwotę w licytacji

Co muszę zrobić, aby w aukcjach Allegro dla WOŚP licytować powyżej 1000 zł?

Czy mogę wycofać się z licytacji?

Czy mam obowiązek kupić przedmiot, gdy sprzedający wycofa ofertę kupna wyższą od mojej?

Jak kupić i zapłacić za przedmiot w ramach Allegro dla WOŚP?

Jak obserwować Ulubione

Najczęstsze pytania

• Czy mogę wycofać się z trwającej licytacji?

Możesz wycofać się z licytacji, jeśli masz ważne przyczyny losowe i sprzedający zgodzi się na anulowanie Twojej oferty. Aby to zrobić, przejdź do zakładki Licytuję, kliknij [poproś o wycofanie oferty], wpisz powód i kliknij [wyślij].

• Co muszę zrobić, żeby licytować w aukcjach Allegro dla WOŚP powyżej 1000 zł?

Jeśli łączna kwota licytowanych przez Ciebie przedmiotów lub wartość pojedynczej licytacji przekroczy:

• 1000 zł – w trakcie licytacji poprosimy Cię o wpisanie kodu, który wyślemy SMSem na Twój numer telefonu podany w ustawieniach konta Allegro
  • 10.000 zł – poprosimy Cię o zwrotną wpłatę w wysokości 100 zł, która potwierdzi Twój udział w licytacji. Wpłatę automatycznie zwrócimy w ciągu kilku minut na Twoje konto.
  • 100.000 zł – poprosimy Cię o zwrotną wpłatę w wysokości 1000 zł, która potwierdzi Twój udział w licytacji. Wpłatę automatycznie zwrócimy w ciągu kilku minut na Twoje konto.

• Dlaczego nie wygrałem/-am licytacji, jeśli moja kwota maksymalna była taka sama jak osoby, która wygrała aukcję? 

Jeśli zdarzy się sytuacja, że dwie lub więcej osób złożą taką samą cenę maksymalną, licytację wygra ta osoba, która podała daną kwotę maksymalną jako pierwsza.

• Czy mogę zapłacić za wygraną licytację z dowolnego konta bankowego i odliczyć kwotę od podatku?

Wygraną licytację znajdziesz w zakładce Moje zakupyzapłacisz za nią z góry za pomocą jednej z dostępnych metod płatności. Możesz zapłacić z dowolnego konta bankowego.

Nie udzielamy porad w zakresie prawa podatkowego, dlatego jeśli chcesz otrzymać informacje dotyczące odliczenia kwoty od podatku – skontaktuj się z biurem rachunkowym.

• Moja płatność się nie powiodła, jak mogę zapłacić za wygraną licytację?

Jeśli Twoja płatność się nie powiodła, spróbuj jeszcze raz opłacić licytację – przejdź do zakładki Moje zakupy, odszukaj zakup i kliknij przycisk [Ponów płatność]. Dowiedz się więcej.

• Jak zrezygnować z zakupu i zwrócić przedmiot kupiony w ramach Allegro dla WOŚP?

W aukcjach Allegro dla WOŚP obowiązują takie same zasady zwrotów i reklamacji jak w innych ofertach Allegro. Dowiedz się więcej.

Zwroty przy kwocie poniżej 20 tys. zł: taki zwrot zrealizujemy przez Allegro Protect. Skontaktuj się ze sprzedającym, wypełnij wniosek Allegro Protect, a Allegro rozliczy zwrot we współpracy z WOŚP.

Zwroty powyżej 20 tys. zł: jeśli chcesz zrezygnować z zakupu i zwrócić przedmiot, skontaktuj się ze sprzedającym np. poprzez opcję [zadaj pytanie] na stronie oferty lub przez Centrum Wiadomości. Dane kontaktowe sprzedającego znajdziesz także w powiadomieniu mejlowym oraz w zakładce Moje zakupy w szczegółach zamówienia.

la_nika_2-1733138871570.png

Gramy na zdrowie! – to hasło przewodnie tegorocznej zbiórki. W czasie 33. Finału WOŚP gramy dla onkologii i hematologii dziecięcej – motywem przewodnim jest bezpieczeństwo i zdrowie dzieci.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0