anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Licytacja, jak to możliwe, że moja ofeta została przebita?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Justa-82k
#7 Wielbiciel#

Chciałabym prosić o pomoc i wyjaśnienie. Pierwszy raz licytuję jakieś przedmioty. Jak to możliwe,że licytując przedmiot np.na WOŚP,ułamek sekundy po złożeniu przeze mnie oferty otrzymuję informację,że moja oferta została przebita??😭

Bardzo dziękuję za pomoc!!!

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
Knowhere
#21 Demiurg#

@Justa-82k Zatem uprzejmie wyjaśniam.

"Nie musisz cały czas śledzić przebiegu licytacji. W polu [Twoja oferta] wpisz maksymalną kwotę, jaką możesz zapłacić i kliknij [Licytuj]. Na następnej stronie potwierdź swoją ofertę - ponownie wybierz [Licytuj].
Jeśli pojawią się inni licytujący, system będzie automatycznie licytować za Ciebie (o kwoty postąpienia potrzebne do ich przebicia) do momentu, aż ustalona przez Ciebie kwota maksymalna zostanie osiągnięta."
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow/jak-dziala-licytacja-lDkng2xBKU3

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów
Justa-82k
#7 Wielbiciel#

Dziękuje!!!!!👍👍💪

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Justa-82k Proszę:)

oznacz moderatorów
binks82
#7 Wielbiciel#

Ale coś jest chyba nie tak z licytacjami. W tej której biorę udział jest 5 licytujących. Dostałam info że ktoś mnie przebił. Więc chciałam dać wyższą kwotę. Ale się nie dało. Np. było 405 zł, ja chciałam dać 410 zł i ciągle był komunikat że ta oferta została przebita. Dojechałam tak do 600 zł kiedy kwota została zaakceptowana. I nagle w mailach okazuje się że sama siebie przebijałam. Jak to możliwe? 

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@binks82 Na allegro nie można przebić samego siebie (w przeciwieństwie do lokalnie).

oznacz moderatorów
binks82
#7 Wielbiciel#

no to ja nie wiem co się tam podziało 😞 

oznacz moderatorów
izun2
#8 Zapaleniec#

sprawdź w opisie aukcji ile dała osoba pod Tobą, może Ci się wydaje, że przebijałaś siebie, a w rzeczywistości ktoś dał np 595 PLN 🙂

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@binks82 mogę to dla Ciebie sprawdzić, ale poproszę o numer oferty, ponieważ na koncie, z którego piszesz nie widzę takiej licytacji. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
browzur
#12 Orędownik#

@la_nika , jak wygląda u Was i czy wogóle można o coś spytać bezpośrednio, a nie, żeby wszyscy mieli wgląd? Jest coś takiego jak wiadomość priv?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@browzur możesz napisać do nas maila na adres: spolecznosc@allegro.pl

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
browzur
#12 Orędownik#

Dziękuję😍

oznacz moderatorów
binks82
#7 Wielbiciel#

Numer oferty: 10181482590

Nie wiem czy o ten numer chodzi. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@binks82 tak, to o ten numer chodziło, bardzo za niego dziękuję. Konsultuję tą sprawę, gdy otrzymam informację, wróce tu z odpowiedzią.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@binks82 przepraszam, że czekałaś na odpowiedź, ale mam nadzieję, że pozwoli ona wyjaśnić Twój problem. W nawiązaniu do tego, co napisał @Knowhere, każdy Kupujący może zwiększyć swoją maksymalną kwotę w licytacji, inni Licytujący nie widzą tej maksymalnej kwoty, dlatego licytacja "automatycznie" przebija niższe maksymalne propozycje innych uczestników licytacji, czyli w opisanym przez Ciebie przykładzie było tak, że np. 410 zł i inne kwoty były maksymalnymi kwotami innych Kupujących, a dopiero zaproponowane przez Ciebie 600 zł przebiło maksymalne oferty innych licytujących.   

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Kapiniekapi
#7 Wielbiciel#

A jak tak zrobić

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kapiniekapi wystaczy, że w części "Twoja oferta" wpiszesz maksymalną kwotę jaką możesz zapłacić. Gdy pojawią się inni licytujący system będzie sam licytował o kwotę postąpienia potrzebną do przebicia innych ofert do momentu, aż zostania osiągnięta podana przez Ciebie kwota. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg#

@Justa-82k Oprócz tego co Ci tu opisano istnieją jeszcze automaty licytujące. Ustawiasz swoją max kwote której nikt nie widzi i automat licytuje za Ciebie w ostatnich sekundach aukcji. Masz wyższa kwote - wygrałaś. Licytujący używają takich aplikacji.

oznacz moderatorów