anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wystawiać na aukcjach WOSP, kiedy nie mam kodu EAN?

mag252
#8 Zapaleniec#

Witam, od kilku dni mam ogromny problem z wystawianiem aukcji na rzecz WOŚP. W każdym produkcie wymagany jest EAN, a większość moich rzeczy na aukcje, to rzeczy używane, lub sprezentowane; albo zrobione na zamówienie czy tez przeze mnie. Ba, nawet przedmiot kupiony w oryginalnym sklepie fundacyjnym nie ma naklejki z kodem.

Co mam robić w takiej sytuacji? 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 jeśli są to produkty jedyne w swoim rodzaju, które nie mają EANu, to jeżeli pominiesz sekcję wyboru produktu z Katalogu, stworzymy specjalny produkt tymczasowy, z którym połączona będzie tylko Twoja oferta. 
Jeżeli formularz Cię nie przepuszcza po uzupełnieniu danych i nie tworzy produktu tymczasowego, prześlij proszę zrzuty ekranu, aby widoczne były wszystkie dane dotyczące produktu, jakie wprowadzasz. Sprawdzę to! 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

mag252
#8 Zapaleniec#

mag252_0-1733664825456.png

oznacz moderatorów

mag252
#8 Zapaleniec#

Dziękuję za odpowiedź. Nie łączę produktów z katalogiem, a system i tak wymusza na mnie wpisanie kodu EAN. Mogę wysłać całą stronę wystawiania aukcji zapisaną w PDF - do wglądu, ale tutaj chyba nie można. A gdy pisałam zapytanie przez formularz, to nie dostałam odpowiedzi.

oznacz moderatorów

mag252
#8 Zapaleniec#

mag252_1-1733665144958.png

nie jest połączona z katalogiem.

oznacz moderatorów

mag252
#8 Zapaleniec#

"

W tej kategorii wymagamy, aby oferty były połączone z Katalogiem produktów Allegro.

Wybierz produkt z Katalogu lub wypełnij parametry w ofercie, aby stworzyć powiązanie."

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 podeślij proszę pdf z uzupełnionymi parametrami na adres spolecznosc@allegro.pl (w treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku). Podpytam, jak możemy pomóc w takiej sytuacji i dam znać! 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

mag252
#8 Zapaleniec#

wysłane! 

Mam nadzieję, że da się coś zrobić.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 jeszcze nic nie przyszło. Upewnij się proszę, że wiadomość jest prawidłowo w wysłanych i nie ma np. literówki w adresie, czy otrzymałaś odpowiedź zwrotną po wysłaniu e-maila?

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

mag252
#8 Zapaleniec#

tak, dostałam odpowiedź zwrotną:

"

Adres spolecznosc@allegro.com służy jedynie do przesyłania dodatkowych informacji, związanych ze zgłoszeniami na forum Allegro Gadane. Nie otrzymasz odpowiedzi na swojego maila.

Jeśli potrzebujesz pomocy związanej z Allegro, zajrzyj na forum (http://spolecznosc.allegro.pl/), zapraszamy również do naszego działu Pomocy (https://allegro.pl/pomoc).
"
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 oki! Mam ją, wiadomość trafiła do spamu. Dziękuję, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź jak rozwiązać ten problem.  

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mag252 cześć! Przepraszam, że czekałaś. 
Jeżeli nie możesz uzupełnić wymaganych parametrów w wystawianych ofertach dla WOŚP, bo np. nie posiadasz kodów EAN, to wystaw proszę takie przedmioty w kategorii "Wyjątkowe chwile". 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów