Hej.
Mam ustawione, że kupujący przy kupnie więcej niż jednego produktu zapłaci koszt najdroższej dostawy. Mimo to już któryś raz przychodzą mi pieniądze za zsumowane koszty dostawy. Co robię źle?
@Speaker-Center czy możesz podać numer zamówienia, w którym koszt dostawy został zsumowany, sprawdzę to!
No i cóż udało się ustalić?
@Speaker-Center już wyjaśniam 🙂
Problem leży w ustawieniach dostawy. Ponieważ dodałeś opcję "koszt kolejnej sztuki w paczce" dla przesyłki kurierskiej jako 16 zł, to koszt dostawy wyszedł 48 zł, czyli 3x 16 zł.
Powinieneś zaznaczyć jako koszt kolejnej sztuki "0zł" wtedy dopiero po zużyciu 2 dostępnych sztuk w paczce naliczyłaby się kolejna etykieta za 16 zł. Wówczas byłby prawidłowy koszt czyli 32 zł za dostawę (nie 16 zł, ponieważ w cenniku dostawy masz informację, że maksymalnie w paczce zmieszczą się 2 sztuki, w tym zamówieniu kupujący kupił 3 sztuki, czyli system wyliczył 2 przesyłki).
Gdybyś ustawił drugą sztukę w paczce za 0 zł, to naliczyłoby się 32 zł za dostawę. Algorytm odczytał to tak, że przy trzech zakupionych przedmiotach dla jednego cennika dostaw naliczyła się pierwsza etykieta w koszcie 16 zł za 1 sztukę + 16 zł za drugą sztukę w paczce i dla trzeciego przedmiotu 16 zł za nową paczkę. Dla kolejnych sztuk dalej doliczane by było 16 zł.
Możesz to edytować tutaj.
Tutaj:
57e99685-cb93-11ec-8631-cb9df2b580d6
kupujący kupił po jednej sztuce, a i tak naliczyło mu dwa razy za przesyłkę, mimo że w obydwu produktach mam ustawione po dwie sztuki w paczce.
@Speaker-Center chodzi o to co jest wpisane w zaznaczonej na zrzucie rubryce:
Jeśli masz tak ustawiony cennik dostaw to system do każdej kolejnej sztuki w paczce (nawet jeśli jest w ramach limitu podanego w "maks. w paczce") dolicza 16 zł.
Ok, dzięki. Przyzna Pani, że taki sposób prezentacji wprowadza w błąd 🙂
Aha, zmieniłem już w tym cenniku, jednak nadal pojawia się w aukcji kolejna sztuka za 16
@Speaker-Center sprawdziłam przykładową Twoją ofertę i koszt kolejnej sztuki wyświetla się prawidłowo (jako 0 zł):
Jeśli w jakieś ofercie jest inaczej, podeślij proszę jej numer 🙂
Dzięki.
O, tu na przykład:
Ok, odświeżyłem dziesiąty raz i wskoczyło zero.
Dzięki!
Czołem.
Nadal nie rozumiem jednej rzeczy. Znów system naliczył mi potrójne koszty dostawy. Chodzi o transakcję numer 60e12ff2-dc14-11ec-b191-3dc9e786ec51.
Co znów robię źle?
Pozdrawiam
Przemo
Też dzisiaj nam tak nalicza.