anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

19,68% prowizji od sprzedaży używanych części samochodowych?

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

Po ostatniej podwyżce prowizji myślałem, że to już jest sufit. Dzisiaj widzę jak bardzo się myliłem. Prawie dwadzieścia procent prowizji to jest zwykły **piiip**yzm.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

sklepRTVSAT
#12 Orędownik#

Nie znasz możliwości allegro, poczekaj aż dowalą 100% prowizji bo prezesom na wypłaty dla pracowników nie wystarczy. 

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@kacper68-39 Powtórz sobie 100 razy przed zaśnięciem Sprzedawanie na Allegro nie jest obowiązkowe 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

@SpeedyGonzalezzWygląda na to, że Allegro wyprasza mnie ze swojej platformy sprzedażowej. Właśnie sprawdziłem konkurencję i wygląda to całkiem dobrze (prowizja 10%), brak opłat za wystawianie. Jak będzie zobaczymy.

oznacz moderatorów

bumper3
#10 Popularyzator#

jest spoko alternatywa dla części samochodowych która działa już na całą Europe, bierze 10%, darmowe wystawianie i nie trzeba nawet organizować kuriera, sami wszystko załatwiają. Myślę, że kwestią czasu jest jak handlarze tam odejdą a chciałbym przypomnieć, że używane części samochodowe generuje obroty ostrożnie szacując ok 35 000 000 zł miesięcznie (tak, 35 milionów z których allegro kroi 20%) i mam nadzieję, że stracą ten kawałek tortu. Nazwa w/w strony to ovo**, polecam.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz#

@bumper3 @kacper68-39 Tak właśnie będzie. Czasy korpomolochów ze wszystkim powoli mijają, teraz w handlu on-line będzie dominować branżowa specjalizacja. Ja się stąd zwinąłem na koniec miesiąca - i nie narzekam 😋

oznacz moderatorów

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

@bumper3Jakiś czas temu rozmawiałem z kolegą z branży i mówi mi, że jego prowizja allegro nie interesuje, może być nawet 50% bo on allegro traktuje jako tani portal reklamowy, a nie sprzedażowy. Ma kilkanaście tysięcy aukcji, wszystko wystawia jako nowe (nie ma prowizji od wystawiania), ustawia bardzo wysoki koszt wysyłki (nawet dla małych rzeczy) i nikt nie klika, tylko dzwonią. Wygląda na to, że właśnie w tym kierunku zmierza allegro.

oznacz moderatorów

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

@bumper3Zapomniałem dodać, że ta konkurencja, o której piszesz to ta, którą ja sprawdzałem. Dzisiaj zaczynam z nimi współpracę. Powinienem na coś zwrócić uwagę?

oznacz moderatorów

bumper3
#10 Popularyzator#

Zadzwoń, poprowadzą Cię jak za rączkę, kontakt z doradcą 24h, przy dużej ilości aukcji często przyjeżdżają przedstawiciele z fantami, żeby zachęcić cię do zwiększenia ofert (ręka rękę myje). Najważniejsze, że wystawianie jest darmowe więc nawet jak Ci się nie spodoba to nic nie tracisz. Dokładne zdjęcia aby nie było zwrotów. allegro idąc w kierunku które obrało (zwiększenie wartości firmy na giełdzie) nigdy nie wejdzie na te rynki jakie oferuje w/w strona.

edit:

zazwyczaj sprzedawałem tam części obcokrajowcom ale ostatnio zdarzyło mi się kilka zamówień do Polski co znaczy, że ludzie zaczynają poznawać ten portal a oni nie emitują w PL jeszcze żadnej reklamy tak jak robią to we Francji i Włoszech.

oznacz moderatorów

bumper3
#10 Popularyzator#

Zgadza się, można allegro traktować jako portal reklamowy kombinując ale nie na tym powinno to polegać. Pomysł kolegi jest dobry ale ma jedną poważną wadę - nie sprzedając przez kup teraz traci mocno na statystykach sprzedaży przez co pada trafność w wyszukiwarce w efekcie czego towar leży nie sprzedany. Takimi kartami gra allegro. Chyba, że handluje wyłącznie kąskami.

oznacz moderatorów

kacper68-39
#9 Pomysłodawca#

@bumper3  U niego się to sprawdza bo handluje tylko jedną marką samochodową. U mnie i u wielu innych sprzedawców się to na pewno nie sprawdzi.

oznacz moderatorów