Dzień dobry,
Moi klienci, którzy dokonali zakupów w dniach 24–26 grudnia, dzisiaj otrzymują informacje, że ich przesyłki są opóźnione. Chciałbym zgłosić, że w tym okresie żadne wysyłki nie mogły być zrealizowane z powodu dni wolnych od pracy oraz przerwy świątecznej w firmach kurierskich (DHL, DPD).
Automatyczne powiadomienia o „opóźnieniu” wprowadzają niepotrzebne zamieszanie i mogą powodować nieporozumienia zarówno u klientów, jak i u sprzedawców.
Proszę o informację, czy istnieje możliwość wyłączenia lub poprawienia tego mechanizmu w okresie świątecznym, aby uniknąć mylnych komunikatów dla klientów.
@AlleMakijazPL poproszę o numery tych zamówień oraz jeśli dysponujesz to zrzut z tym komunikatem.
7eda8c30-e184-11f0-a248-87ed2eb1e48b to zamówienie
nie dysponuje zdjęciem klient założył mi dyskusje ze paczki nie dostał a w kontakcie tel. powiedział mi ze otrzymał inf. o opóźnieniu dostawy od Was
@AlleMakijazPL dziękuję. Widzę, że w dyskusji kupująca napisała wyłącznie, że oczekuje przesyłki do 30.12. Nie jestem w stanie odnieść się do tego co powiedziała Ci w rozmowie telefonicznej między Wami, ponieważ nie mam do niej dostępu. Po swojej stronie zrobiłeś wszystko co należy, odpowiedziałeś w dyskusji i widzę, że wygenerowałeś już etykietę, więc przesyłka czeka na kuriera.
TAK , ALE po co to zamieszanie ze paczka jest opóźniona
Ja właśnie dostałem ocenę "nie polecam" bo napisaliście kupującemu, że zakup z 22.12 o godz. 20:20 dostarczycie 24.12 !!!
Wysłałem 23.12 i jest przyjęte w oddziale. Nie wiecie, że 24-27 są święta, później sobota i niedziela? Nie można było napisać, że przewidywany termin doręczenia 29.12 ???
@eny120 23,12 co prawa wysłałem tylko 3 paczki ale wsyskietsy otarły o klientów 24-tego , łony to były jakby ktoś się pytał .
każdy kij ma dwa końce
@AlleMakijazPL o widzę tutaj przypadek odwrotny do naszego
nam allegro sugerowało kupującym w w/w terminach coś innego
i tak źle i tak niedobrze
ale mianownik zawsze ten sam - allegro coś sugeruje kupującym
przypominam moderatorom allegro, że ustawa konsumencka podawaniem czasu dostawy obarczyła sprzedawców nie pośredników
@eny120 zgłoś do allegro swój komentarz - powinien zostać usunięty jeżeli czas dostawy mieścił się w twoich deklaracjach lub allegro
@eny120 Czy możesz podać numer zamówienia, o które chodzi?
496313d0-df6b-11f0-8397-bba90317835a
Cześć, @eny120. 24 grudnia przewoźnicy Allegro Delivery dostarczali zamówienia wyłącznie do automatów paczkowych, maksymalnie do godziny 14:00 - dlatego klient widział predykcję dostawy na ten dzień.
Wykluczyliśmy już negatywną ocenę.
opinia powinna byc usunięta a nie wykluczona co jej to da ze ją łaskawie wykluczyliście jak negatyw widnieje słabeeee
@AlleMakijaz są na allegro podmioty którym serwis usuwa takie komentarze
w tym przypadku nawaliło allegro
obiecało coś kupującemu, Allegro delivery nie dostarczyło towaru - negatywem oberwał niczemu winny sprzedawca - to jest słabe
i co najlepsze kupujący nie dodał żadnych własnych uwag w komentarzu - ewidentnie wpis powinien zostać usunięty - @MiMary czym różni się ten użytkownik od innych, że nie chcecie tego zrobić?
@RED, czy możesz podać analogiczny przykład sytuacji, w której usunęliśmy negatywny komentarz bez treści opisowej, odnoszący się tylko do opóźnień w dostawie?
@MiMary mój przykład, który opisywałem tutaj wielokrotnie
Wysyłka która ze statusem "wysyłka natychmiast" kupiona w czwartek. wysłana w piątek, a otrzymałem ją we wtorek
Allegro twierdziło, że godziny graniczne , których w momencie zakupu mi nie pokazano podobno się zgadzały wiec 3 razy usunięto wystawiony przez mnie komentarz negatywny
Fajnie wszystko jako allegro wypieracie
Ale nadal jest widoczna w moich ocenach !
Dlaczego skoro źle pokazaliście kupującemu czas dostawy i zawaliliście terminową dostawę ocena nadal widnieje na moim koncie? Przecież zrobiłem wszystko co mogłem zrobić!
Ta ocena jest tylko i wyłączeni z WASZEJ winy.
Wątpliwości???
Poprzez Wasze dwukrotne zaniedbanie otrzymałem negatywną ocenę
Z łaskawości @MiMary nie wlicza się do jakości ale nadal jest widoczna.
Usuńcie ją wreszcie ponieważ jako sprzedawca zrobiłem wszystko co mogłem a sami przyznaliście się do winy poprzez wykluczenie jej z jakości !
ps. przesyłka nie została dziś dostarczona.
nie no super wiesz ?