Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zamówienie sprzed chwili.
Zakup obcokrajowca.
Wybiera Pocztex 48( przesyłka za darmo z naszej strony na terenie kraju)
Podaje dane adresowe do Czech ale wybiera kraj Polska.
Prokopa holeho
58-001 Havlickuv brod PL
Jakim cudem przepuściło kod pocztowy czeski na dodatek nie istniejący w Polsce. Tym sposobem klient funduje sobie przesyłkę za darmo a ja ponoszę koszty.
@europa89 my np. nie wysylamy w ogóle za granice.
Wiec w takim przypadku po prostu robimy od razu zwrot wpłaty poprzez allegro oraz piszemy maila do kupującego o braku możliwości wysyłki oraz anulowaniu zakupu ze tego powodu.
Ale ja wysyłam za granicę i chce to robić i robię.
Chodzi o absurd. Klient wybiera kod pocztowy, który nie istnieje. Wybiera kraj Polska niepasujący do kodu pocztowego i ma przesyłkę za darmo.
Na wzór InPost powinno być od pocztowy i z listy miejscowość.
@europa89 Czy możesz podać mi dokładny numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja?
8e98dc91-491b-11ec-b4ed-a71d3cc10a56
@europa89 Dziękuję, wyjaśniam już z właściwym zespołem co się dokładnie wydarzyło w tym zamówieniu. Jak tylko dostanę więcej informacji w Twojej sprawie, wrócę tutaj do Ciebie z odpowiedzią.
@europa89 Bardzo Cię przepraszam, że musiałeś tak długo czekać na moją odpowiedź, ale konsultacja Twojego zgłoszenia zabrała sporo czasu. Dostałam już potwierdzenie, że faktycznie taki problem istnieje po naszej stronie, ale pracujemy już nad jego poprawą i wyeliminowaniem podobnych sytuacji w przyszłości. Na ten moment nie mogę wskazać konkretnych dat, ale zmian w tej kwestii możemy spodziewać się na początku 2022 roku.
Daj mi proszę znać, czy sprawa tego konkretnego zamówienia jest aktualna. Jeśli nadal masz z nim jakikolwiek problem, będę działać, aby sprawdzić jak możemy tutaj pomóc.
Allegro chwaliło się swego czasu, niedawno, że kupujący z zagranicy nie będą już mogli tego robić.
A może już są paczkomaty in postu w Czechach? Prezes in postu daleko mierzy i ciągle myśli o powiększeniu wpływów.
allegro nic z niczym nie robi
nadal przyjmuje zagraniczne numery telefonów do wysyłek inpostu np: paczkomatowych krajowych
których nie można wpisać przy wysyłce
podobnie jest z wpisywaniem telefonów stacjonarnych do paczek z odbiorem z punktu, gdzie nie da się wygenerować etykiety bez podania komórki. system to cały czas przepuszcza.
to jest błąd systemu allegro i oni doskonale znają ten problem, ale nic z nim nie robią, albo udają, że robią. Miałem takich sytuacji masę, wybierane przesyłki allegro polecone w cenie 6-7zł z wysyłką na drugi koniec Europy, albo DPD za 15 zł a adres np. Wyspy Kanaryjskie. Jeśli klient mi nie zapłaci prawidłowego kosztu dostawy zwracam wpłatę i nie wysyłam .Przecież nie będę sponsorował kosztów wysyłki zagranicznej.