Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient dostał towar, wysłał lipne zdjęcie że uszkodzony. Założył dyskusję i żądał zwrotu pieniędzy, mało tego że ode mnie, to jeszcze z allegro protekt i złożył reklamację w firmie kurierskiej. Na nic się zdały wyjaśniena dla allegro. A co robi pani Justyna?? Oczywiście blokuje konto, bo to sprzedający jest oszustem i ma zwrócić pieniądze.
Brawo wy!!!!
A co zrobiłeś z reklamacją klienta?
Bo Allegro mogło zablokować konto jeżeli nie odpowiadałeś w dyskusji.
Wszystko było na bieżąco odpowiadane.
@marek197611 odniosłeś się merytorycznie z wystarczającym uzasadnieniem odrzucenia reklamacji ? czy Twoje odpowiedzi były nie do końca jasne ?
Proszę przeczytać początek.
Klient jednocześnie złożył reklamację u mnie, reklamację u przewoźnika i wniosek do allegro
@marek197611 nie da się złożyć reklamacji i u sprzedawcy i jednocześnie wniosku do protect czyli o rekompensatę . Możliwość złożenia wniosku o rekompensatę klient otrzymuje po 14-sto dniowej dyskusji ze sprzedawcą , po tym czasie dopiero ma możliwość oznaczenia dyskusji jako nierozwiązanej i automatycznie otrzymuje link do złożenia wniosku . Wątek przeczytałem ze zrozumieniem tylko z tego co piszesz coś mi się nie dopina .
Dla mnie też się nic nie dopina, ale tak postąpiło allegro
@marek197611 Twoim obowiązkiem jako sprzedawcy jest wydanie decyzji reklamacyjnej w ciągu 14 dni od zgłoszenia wady przez klienta , z mocy Ustawy jeśli tego nie zrobisz w terminie roszczenie klienta uznawane jest jako zasadne i należy je spełnić , jesli tego nie zrobisz to owszem zrobi to za Ciebie allegro ,
Tak faktycznie jest w taki sposób można sobie dorobić więc to nie jest normalne . Myślę ze osoby zakładające takie dyskusje powinny być weryfikowane czy aby nie nadużywają portalu do nieuczciwego pozyskiwania pieniędzy od sprzedawcy kiedyś kupujący także otrzymywali komentarze i to pomagało zweryfikować kupującego . Jednak chyba czegoś nie dopilnowałeś towar powinien zostać zwrócony a następnie powinieneś rozpatrzyć reklamacje i wydać stosowną opnie , też mam taką sytuacje ale allegro wstrzymało wypłatę dla kupującego a ja czekam na mój towar zobaczę co zostanie odesłane
Rozpatruje reklamację, oddaje pieniądze, i jednocześnie ja składam reklamację u przewoźnika, jak myślisz,co się wtedy dzieje?
Przewoźnik ma mnie głębokość w d... ponieważ wypłacił pieniądze odbiorcy. Ty jesteś bez towaru i pieniędzy, a klient ma towar i 2x kasę
jeśli kupujący zażądał zwrot środków od ciebie to musisz podjąć decyzje jeśli w tym samym momencie zażądał pieniędzy od firmy kurierskiej to trzeba poczekać na decyzje którą kupujący powinien ci przesłać może być tylko odmowna lub pozytywna w przypadku odmowy wypłaty odszkodowania przez kuriera towar powinieneś przyjąć i zwrócić pieniądze natomiast jeśli kupującemu zostały wypłacone pieniądze z tytułu odszkodowania nie może ich żądać od ciebie
Doskonale wiem jak wygląda proces reklamacji.
@marek197611 złożyłeś reklamację u przewoźnika i dostałeś odmowę bo złożył ją kupujący i dostał odszkodowanie?