Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ponad tydzień temu moje konto zostało zawieszone. Nie mogę niczego wystawiać na Allegro czy Allegro Lokalnie. Po wysłaniu maila otrzymałem następującą wiadomość zwrotną:
"Na konto zostało nałożone ograniczenie na czas nieokreślony, na podstawie art. 2.12 oraz 8.7 Regulaminu Allegro.
Nasza weryfikacja wykazała, iż na koncie X pozostają niewyjaśnione sankcje.
W związku z powyższym, w chwili obecnej konieczne jest ich wyjaśnienie przez Użytkownika wskazanego konta.
Oczywiście po ich uregulowaniu zachęcam do ponownego kontaktu w sprawie konta Y."
Na nic zdały się tłumaczenia, że konto nie należy do mnie. Finalnie udało mi się porozumieć z właścicielem konta i otrzymałem od niego numer konta do wpłat oraz kwotę jaką należy wpłacić. Wpłaty dokonałem ja.
Ponownie skontaktowałem się z działem bezpieczeństwa, zaś w odpowiedzi na pytanie dlaczego moje konto nadal jest zablokowane, otrzymałem wiadomość "ponieważ sankcje na koncie X nadal nie zostały wyjaśnione."
I teraz jak ja mam to rozumieć - waszym zdaniem oba konta należą do mnie, ale wyjaśnienia mają zostać złożone z konta na które zostały nałożone sankcje, czy serwis najzwyczajniej w świecie stosuje wobec mojej osoby wymuszenie rozbójnicze polegające na wymuszeniu zaprzestania działalności gospodarczej poprzez zamach na mienie (tu, konto w serwisie)?
Dla mnie to jest niepoważne, że użytkownik serwisu nie zostaje powiadomiony o czynnościach jakie powinien podjąć w celu wyjaśnienia sprawy i musi działać na własną rękę, żeby wymyślić co ma zrobić żeby odblokowano mu konto.
@Client:103040874 Widzę, że otrzymałeś dzisiaj informację, że konto zostało odblokowane.