Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje z domu kilka rzeczy jako nowy użytkownik a Ci sobie robią ze mnie Jaja,
Dobry wieczór,
dziękuje za wiadomość.
W wyniku prowadzonej weryfikacji oraz naszej analizy sytuacji podjęliśmy decyzję o podtrzymaniu sankcji na Pana koncie. Prowadzony przez Pana model sprzedażowy stanowi zbyt duże ryzyko dla bezpieczeństwa transakcji.
Pana konto pozostanie na tę chwilę zawieszone bezterminowo.
Dzień dobry,
dziękuje Panu za wyjaśnienia i przepraszam za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź.
Zawiesiliśmy Pana konto ze względów bezpieczeństwa.
@RomkoAgd I tylko dział bezpieki może ci je odblokować, tu na forum nic nie zrobimy, moderacja nie ma prawa wypowiedzi, działania.
a gdzie jest napisane ze problemem jest dropshipping?
moim zdnaime bardziej twój asortyment jeśli jest taki jak masz w nicku. pewne kategorie towarów są zarezerwowane dla dużych i nielicznych
na drop mają procedurę - każą robić zdjęcia z towarem w ręce, zdjecia faktur, umów itp, choc i to czasami nie pomaga
Chyba masz racje, jak zakładałem allegro to nick ustawiłem co mi do głowy przyszło,
Sprzedałem mopa odrazu blokada wysłałem towar, klient odebrał - zadowolony.
Wysłałem do allegro wiadomość, aby odblokowali moje konto i się zaczeło robienie zdjeć co będę sprzedawał w przyszłości na allegro. To im wysyłam zdjęcie wkrętarek, odkurzaczy które mam na wyposażeniu w domu, garażu itp. każde zdjecie z dowodem osobistym.
Wysłałem im kilkanaście zdjęć, wyposażenia z domu ale oni uważają że konto muszę mieć zablokowane ze względu bezpieczeństwa.
Masakra jakaś.
Będę pisał do Rzecznika praw konsumenta, to jest jakiś naprawdę dramat.
Allegro nadal swoje:
Przykro mi, ale na ich podstawie nie mogę pozytywnie zweryfikować Pana zgłoszenia. Nie mogę zdjąć ograniczeń - wiąże się to z ryzykiem niebezpieczeństwa przyszłych transakcji.
W modelu sprzedaży opartym na dropshippingu nie jest wymagany bezpośredni dostęp do sprzedawanego towaru. Podstawą jest jednak umowa zawarta między sprzedającym a dostawcą towaru, który wysyła go bezpośrednio do kupujących. Umowa taka reguluje proces realizacji zamówień.
W opisanym przez Pana schemacie nie ma mowy o tego typu współpracy z dostawcą. Z tego, co Pan napisał wynika, że wystawił Pan na sprzedaż towar, którego nie posiada/posiadają i do którego nie ma zagwarantowywanego dostępu po ewentualnej sprzedaży na Allegro.
Przykro mi, ale taki sposób prowadzenia sprzedaży jest zbyt ryzykowny dla bezpieczeństwa transakcji zawieranych na Allegro. Dlatego na podstawie wyłącznie dotychczasowych wyjaśnień nie możemy uznać weryfikacji za pomyślnie zakończoną i zgodzić się na Pani/Pana/Państwa dalszą sprzedaż. W tym momencie odwieszenie konta nie jest możliwe.
Podstawa regulaminowa: artykuł 2.12 i 8.7 Regulaminu Allegro.
Ale czemu nie obaliłeś tego dropshippngu? Skoro tu wyprzedaż garażowa
i czemu nie poszedłeś na allegro lokalnie? Masz konto firmowe? Czy jakie?
Jak oni tak odpisali to .....marne szanse, teraz będzie bardzo trudne a wręcz niemożliwe odblokowanie. wiele tu było podobnych przypadków.
I czemu oni się nie martwią o bezpieczeństwo transakcji w których sprzedający są z dalekiego wschodu? Wpuszczają drzwiami i oknami jak się komu podoba
Sorry ale po tym co tu czytam to bez urazy : to nie jest nienormalne, ze chcecie tu sprzedawac... Dzieki za to info ...NIE WIERZE .....rany to sie nie miesci w glowie ..w 38 milionowym kraju ..ktory jak rozumiem ... podaza w kierunku zachodnich standardów ..nie wierze ...
Przeglądam aukcje i aż "włos mi się jeży na głowie - oprócz placka na czubku" - chociaż mam go coraz mniej po 20 latach sprzedaży na Allegro.
Nie sprawdzałem ofert chińskich firm od 2 miesięcy - ale jak wtedy patrzyłem - to wystawiali wszystko co tylko mogli. Z mojej "działki" - w cenach 2 razy wyższych, towary od małej firmy (producenta), towar z ograniczonym dostępem, a oni na 100% nie mieli dostępu do hurtu ani do producenta - tylko do aukcji innych sprzedających na Allegro.
I jakoś egzystowali.... , a jak im zablokowali 1 konto, to otwierali w to miejsce kilka innych.
Nie wiem jak teraz jest - po prostu nie mam czasu sprawdzać.