Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
podczas próby załadowania pliku CSV z ofertami w kategorii Motoryzacja → Silniki i elementy silnika → Bloki silnika system cały czas zwraca błąd:
„Nie można stworzyć produktu bez podania poprawnych wartości wszystkich parametrów wymaganych: [Numer katalogowy części]”.
W pliku ten parametr „Numer katalogowy części” jest poprawnie uzupełniony (np. 11217600481, 11117846396 itd.), jednak mimo to Allegro nie pozwala utworzyć produktu.
@Client:137267771 Wyślij proszę zrzut ekranu, co widzisz. Podaj też login konta, na którym próbujesz załadować plik.
Login: FormaPartsOne
@Client:137267771 Proszę zapoznaj się z tym artykułem. Tutaj znajdziesz wszystkie szczegóły dotyczące wystawiania ofert z pliku.
Dziękuję za odpowiedź.
Zapoznałem się z tym artykułem i wszystkie wymagane pola w moim pliku są poprawnie wypełnione.
Zastanawiam się jednak, czy błąd nie wynika z problemu z kodowaniem pliku (UTF-8 / BOM) albo z formatem liczb w kolumnie „Numer katalogowy części”?
Czy możecie to proszę sprawdzić?
Oto zrzut ekranu komórki, w której wprowadzono numer katalogowy części,
ale przy każdej próbie załadowania pliku Allegro cały czas wyświetla błąd, jakby numeru tam nie było.
@Client:137267771 nie mam teraz jak tego sprawdzić, ale jeżeli parametr "Numer katalogowy części" jest "parametrem produktu" to jego wartość musi być taka sama jak wartość tego parametru w produkcie z którym ma być połączona oferta.
Wybieram opcję przy ładowaniu pliku:
„Wystaw wszystkie oferty z pliku. Jeżeli nie dopasujemy produktu z Katalogu Allegro, spróbujemy go utworzyć na podstawie oferty.”
Rozumiem, że jeśli produktu nie ma w Katalogu Allegro, system powinien utworzyć nową kartę produktu z moimi danymi, prawidłowo?
@Client:137267771 w pierwszej kolejności "system" postara się dobrać jakiś istniejący produkt, jeśli tam jeden czy dwa parametry się nie zgadzają to otrzymasz właśnie "tego typu odpowiedź".
Tylko bierz pod uwagę, że swojej odpowiedzi udzielam na podstawie doświadczeń z API - wystawianie z pliku jest zdecydowanie bardziej okrojone i zwykle problematyczne.