anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro chce co miesiąc dopłatę...

paladyn74
#7 Wielbiciel#

witam. od kilku miesiecy mam taka sytuacje: allegro wystawia fakture- opłacam ją w tej kwocie na ile ona  została wystawiona a po jakims czasie dostaje monit że mam dopłacic jakiąś smieszną kwote kilku zł (teraz dostałem 2,61zl)....tez tak macie? o co  chodzi?  wczesniej tego nie bylo a od kilku miesiecy mam regularnie...

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

mdrogeria
#21 Demiurg#

@paladyn74 to się zdarza , co miesiąc otrzymujesz wiadomość dotyczącą płatności z kwotą , jeśli będziesz regulował należność zgodnie z tą informacja niedopłaty nie będzie .

oznacz moderatorów

paladyn74
#7 Wielbiciel#

ale opłacam dokładnie co do grosza tyle na ile mam wystawiona fakturę...co do grosika....

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@paladyn74 kwoty z bilingu często się rozjeżdżają z kwotami na fakturach , jak pisałem wcześniej kwota w wiadomości ,, Ureguluj rachunek allegro ,, jest tą właściwą . Zakładam ,że weryfikujesz to w ,,rozliczeniach .

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@paladyn74  Uważaj na takie monity, najczęściej wysyłają je przestępcy którzy chcą tą metodą wyłudzić dane logowania itp... Nie odpowiadaj, nie klikaj nie sprawdzaj.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@paladyn74 czy możesz przesłać zrzut ekranu z widocznym monitem jaki otrzymałeś oraz adres e-mail nadawcy? Zawsze sprawdzaj, czy naliczone  jest widoczne w tej zakładce i nie klikaj proszę w linki w takich wiadomościach.  

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

paladyn74
#7 Wielbiciel#

tak...w tej zakładce wlasnie byl tekst typu: minimalna kwota zapłaty żeby uniknac zablokoania konta 2,61zl.  Teraz juz tego nie ma bo wplacilem blikiem bezposrednio z tej strony allegro.  ale pytanie skąd te 2,61 skoro opłaciłem dokładnie tyle ile mialem na fakturze wystawionej 1 czerwca przez allegro

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@paladyn74 a sprawdzasz kwotę do opłacenia na billingu czy w wiadomości o tytule "Ureguluj rachunek Allegro"? Tak jak napisał @mdrogeria zdarza się, że te kwoty się różnią. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

paladyn74
#7 Wielbiciel#

faktura była na 1579,26   opłaciłem 1579,26.

allegro chciało dopłate 2,61zl.

Na bilingu za miesiac maj mam 1606,01....wiec nawet ta dopłata tego nie wyyrównuje...  nie wiem o co chodzi ale podstawa do opłacenia powinna byc faktura vat którą mi wystawiliscie... jak kwota na fakturze sie nie zgadza i chcecie dopłate to powinna byc wystawiona korekta faktury...tak mi sie wydaje... z jakiego tytułu mam dopłacac 2,61zl skoro fakture która od was dostalem oplacilem w całosci???

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@paladyn74 prześlij proszę (za pomocą opcji [przekaż dalej]) wiadomość o dopłacie jaką od nas otrzymałeś na adres spolecznosc@allegro.pl, skonsultuję to! 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@paladyn74 dziękuję za wiadomość e-mail. Przekazałam ją do działu opłat i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź! 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@paladyn74 wracam z informacjami 🙂 
Powinieneś zawsze opłacać FV względem pola widocznego na fakturze: "Razem kwota do zapłaty [PLN]". Natomiast Ty sugerujesz się polem "Wartość brutto [PLN]" i taką wpłacasz kwotę, to powoduje małą niedopłatę.
W sprawie korekty, to jeżeli do czasu opłacenia FV, czyli do 14. dnia miesiąca zostaje wykonana jakaś korekta, automatycznie zmniejsza ona saldo do opłacenia. 
Z uwagi na to, że nie wykonujemy pojedynczych korekt FV, ta korekta (która np. zmniejszyła saldo) jest widoczna na kolejnej FV.

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów