anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklama obcej firmy pod moją nazwą - nazwy podobne

stella_pl
#8 Zapaleniec#

Nie rozumiem, dlaczego na stronie z moim produktem reklamowane są produkty innej firmy o tej podobnej  nazwie z sugestią, że to inne moje produkty. To zakrawa na nieuczciwą konkurencję na rzecz innej firmy w wykonaniu Allegro: image.png

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

mdrogeria
#21 Demiurg#

@stella_pl a namieszał Twój nick -stella_pl

oznacz moderatorów

stella_pl
#8 Zapaleniec#

Szukałem miejsca, gdzie to zgłosić, ale nie widzę nic podobnego do kontaktu.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@stella_pl już wołam pomoc  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stella_pl Podaj proszę numery ofert, któych dotyczy zgłaszany problem.

Natalia
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

stella_pl
#8 Zapaleniec#

13726498697 13791243008 13791218728 13770078666 13737493697 i wiele innych, gdzie jest wymieniona marka Stella, czyli moja firma.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@stella_pl ale nazwa firmy a marka Stella to różne rzeczy 😞

Sprawdź czy Stella Pack S.A nie ma zastrzeżonej nazwy ? bo możesz mieć problem że to Ty podszywasz się 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

stella_pl
#8 Zapaleniec#

wg mojego rozeznania co najmniej kilkanaście firm ma prawo do używania znaku towarowego stella, a nie tylko Stella Pack. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stella_pl Parametr "marka" w tych ofertach to "Stella", więc reklama innych produktów marki Stella pojawia się w ofertach prawidłowo. Jeśli nie są to produkty tej marki, nie powinieneś podawać takiej informacji podczas ich wystawiania.

Natalia
   Moderatorka

oznacz moderatorów

stella_pl
#8 Zapaleniec#

wg mojego rozeznania co najmniej kilkanaście firm ma prawo do używania znaku towarowego stella, a nie tylko Stella Pack. 

Tak się złożyło, że to ja podałem tę nazwę swojej firmy jako markę. System niesłusznie kojarzy markę ze sprzedającym: "Inne od: Stella" ale użytkownik Stella nic nie sprzedaje.

.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stella_pl Nie chodzi o użytkownika Stella, ale o markę produktów tej firmy. Nie ma tu błędu. Czy sprzedajesz produkty tej marki czy wyprodukowane przez siebie?

Natalia
   Moderatorka

oznacz moderatorów

stella_pl
#8 Zapaleniec#

Nie zgadzam się. Informacja: "Inne od: Stella" jednoznacznie sugeruje, że są to oferty użytkownika Stella, a nie marki Stella. Ponadto jedna firma może mieć kilka marek. Ponadto sami informujecie przy wystawianiu oferty: 

"Marka lub Producent

Nazwa właściciela lub producenta produktu, który sprzedajesz. Możesz ją wyszukać lub wybrać z rozwijanej listy."

Wynika z tego jasno, że mam prawo do używania tej nazwy (Stella), czyli nazwy swojej firmy, która jest producentem wystawianego towaru i nie powinno to być kojarzone z innym producentem lub marką. Ponadto 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@stella_pl Kiedy klikniesz w oferty sponsorowane oznaczone jako "Inne od: Stella" zobaczysz produkty oferowane przez różnych sprzedających, ponieważ - jak pisałam wcześniej -  jest to reklama marki, a nie konkretnego użytkownika.

Nie potwierdzamy błędów w prezentacji sponsorowanych produktów.

Natalia
   Moderatorka

oznacz moderatorów

stella_pl
#8 Zapaleniec#

Nie jest to prawdą, a nie nie jest to przypisane do marki, lecz do słowa kluczowego w opisie towaru. Pod informacją "Inne od: Stella" znajdują się produkty różnych producentów, których jedyną wspólną nazwą jest nazwa w opisie, a nie marka.

oznacz moderatorów