anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Delivery do poprawy

nikl
#14 Krzewiciel

Jeśli dobrze rozumiem, to wybór przewoźnika w tej metodzie polega na licytacji kto przewiezie taniej. Ani Kupujący ani Sprzedający nie mają nic do gadania. W efekcie usługę dostaje najgorszy przewoźnik, któremu nie zależy na dostarczaniu paczek. Efekt jest taki że zrzuca zlecenie podjazdu bo mu się nie chce odebrać paczki, albo rezygnuje z doręczenia, bo woli zwrócić do nadawcy. Wystarczy że wpisze w system że nie było nadawcy lub odbiorcy.

I tu mam pomysł racjonalizatorski. Jeśli tak się dzieje, to Sprzedawca powinien być natychmiast informowany o zrzuceniu zlecenia. Ja wczoraj siedziałem 2 godziny po pracy, bo kurierowi AD(DPD) nie chciało się zrealizować zlecenia 14:00-17:00, ale nie poinformował o tym. Po prostu olał sprawę i nie przyjechał wcale.

Gdyby system informował mnie o zrzuceniu zlecenia, to po pierwsze mam w rejonie wielu kierowców DPD, wsiadam na rower i podwożę paczkę do dowolnego auta DPD. W centrum Warszawy zawsze jakiś jest w zasięgu wzroku. Po drugie mogę pojechać do punktu miejskiego DPD lub na sortownię i nadać pilną paczkę. Po trzecie mogę wezwać innego kuriera, co z resztą w takim przypadku powinno zadziać się automatycznie. Jeśli AD(DPD) zrzuca zlecenie, to paczkę bierze AD(DHL). Proste i logiczne. Było u mnie trzech kurierów i każdy mógł zabrać tą paczkę. Tylko że Allegro Delivery ma totalnie skopaną logistykę. Popracujcie nad tym.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0