Bardzo proszę o wskazanie mi, ile wynosi gwarantowany termin doręczenia paczki w usłudze Allegro Delivery? Nie widzę tego w regulaminie.
@taakarybaa to jest uzależnione pewnie od konkretnego przewoźnika.
Przeważnie jest to 3 dni robocze dla przesyłek na adres i 5 dni robocze dla przesyłek do punktu.
Chodzi o wskazanie mi tego w regulaminie.
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-uslugi-allegro-delivery-YWznM0n4WTa
“Next Day” (“Dostawa jutro”) – Usługa świadczona z deklarowanym terminem doręczenia Przesyłki kurierskiej w najbliższym dniu roboczym lub w sobotę niebędącą świętem, przypadającym po dniu nadania Przesyłki (gwarantowany termin doręczenia wynosi trzy Dni robocze);
I teraz czy np. usługa Allegro Delivery DPD to jest właśnie usługa tego typu “Next Day” ?
@taakarybaa Rozróżnij słowa "deklarowana" i "gwarantowana". Next day ma gwarantowaną dostawę w 3 dni.
O to właśnie mi chodzi. Dopytuje o gwarantowany termin doręczenia. Czyli dla usług z deklarowanym czasem wysyłki, np. niech to będzie 1 dzień, gwarantowany termin doręczenia to 3 dni robocze. Proszę o potwierdzenie tego.
@taakarybaa Wszystkie metody dostawy, które możesz udostępnić w ramach Allegro Delivery, znajdziesz tutaj. Dostawa jutro to:
Nie o to mi chodzi. Proszę podać dla przykładu usługa Allegro Kurier DPD (AD) przy deklarowanym czasie wysyłki 1 dzień, jaki ma dokładnie gwarantowany termin doręczenia?
Z tego co widzę w regulaminie odnośnie dostawy na jutro to gwarantowany termin doręczenia 2 dni. Gdzie to pełna informacja dla klienta, że wybierając usługę z dostawą na jutro wcale nie ma tej gwarancji doręczenia w tym terminie?
@taakarybaa Dostawa jutro ma gwarantowany termin 3 dni, a Dostawa dzisiaj 2 dni. Regulamin, w którym zawarte są te informacje, jest dostępny dla wszystkich użytkowników. Robiąc zakupy klient widzi przewidywany czas dostawy dla wybranej przez siebie usługi dostarczenia paczki.
@taakarybaa Raczej dotyczy, bo w regulaminie masz wymienione DPD:
Waga Przesyłki nie powinna przekraczać 20 000 g, a jej wymiary następujących wartości: 41 cm x 38 cm x 64 cm. - a w przypadku Przesyłek nadawanych lub doręczanych do Automatów Paczkowych DPD PickUp nie powinna przekraczać 41 cm x 38 cm x 59 cm. Waga Przesyłki kurierskiej nie powinna przekraczać 31 500 g, jej najdłuższy wymiar 120 cm, a suma wymiarów - 220 cm***. Operator zastrzega sobie prawo nie przyjęcia Przesyłki przekraczającej ww. wagę i wymiary, zaś w przypadku jej przyjęcia do doręczenia, zastrzega sobie prawo naliczenia Nadawcy niebędącemu Konsumentem opłat dodatkowych w wysokości wskazanej w niniejszym Regulaminie lub Cenniku.