Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, siadam wlasnie do dpd allegro i mam pytanie czy majac wypelnione wszystkie dane dpd gdyz od dawna korzystamy z integracji w baselinkerze musze cos wiecej robic procz modyfikacji cennika w allegro?
Czy ktos z Was rozmaiwial z dpd jak to wplynie na umowy z dpd odnosnie ilosci przesylek z miesiacu
@NGTPolska na forum pojawiło się już kilka wątków na temat DPD, skorzystaj z lupki i wyszukaj je. Jeden z nich poniżej:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/wszystko-o-allegro-dpd/m-p/12871#M5979
Przeczytałem wątki na forum oraz pomoc Allegro, ale również nie znalazłem odpowiedzi na pytania zadane powyżej.
Czy z Allegro DPD można korzystać używając integracji w Baselinker? Wystarczy sama integracja czy trzeba zrobić coś jeszcze?
Czy podjazd po jedną paczkę Allegro DPD w SMART jest bezpłatny? Tej informacji również brakuje w pomocy i cenniku. Tzn. nie jest doprecyzowane.
@CosplayCraft Jakby był bezpłatny, to pewnie napisane by było z wytłuszczeniem.
Nie wiem czy to miał być żart, ale właściwie to w jednym miejscu jest napisane z wytłuszczeniem....
https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-kurier-dpd-nowy-model-rozliczeniowy-ZGjlBn2rdU4
W cenniku również jest napisane, że podjazd jest w cenie usługi lecz nie ma wzmianki o usłudze SMART. Dlatego stwierdziłem, że brak jednoznacznej informacji.
@CosplayCraft To był (sarkastyczny) żart, ale przeczytałem to co jest w linku, który podesłałeś:
"Zlecenie odbioru, czyli podjazd i odbiór paczek przez kuriera - jest to usługa dodatkowa, i od 2 listopada 2020 jest ona bezpłatna dla każdej ilości paczek, którą kurier od ciebie odbierze."
Nie mogę tego potwierdzić, bo mam punk DPD 100m od biura i sam zanoszę (mam małe paczuszki). Podobnie nie mogę potwierdzić:
"Od 8 kwietnia do 31 sierpnia 2021 trwa promocja. Za przesyłki w ramach Allegro Smart! zapłacisz: Allegro Kurier DPD - 1,99 zł brutto"
bo ostatniego SMART'a DPD miałem 23.03.2021
@CosplayCraft zlecenie odbioru czyli podjazd kuriera jest bezpłatne, niezależnie od ilości nadawanych przesyłek. "Usługa" to usługa dostawy Allegro DPD, czyli jeżeli w swoich ofertach korzystasz z tej dostawy (Allegro Kurier DPD lub Allegro Kurier DPD pobranie) to podjazd kuriera jest bezpłatny.
Jeżeli chodzi o BaseLinkera to zgodnie z informacjami dostępnymi tutaj, aby nadawać przesyłki DPD, należy do systemu BaseLinker podłączyć konto kuriera lub konto brokera oferującego taką usługę. Dokładne informacje znajdują się na stronie Integracje kurierskie.
Tak jest bezpłatny