anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro - gdzie jest opcja szukaj w opisach ofert?

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro gdzie jest opcja szukaj w aukcji ????

właśnie mi zniknęła opcja szukaj w aukcji - jak mam teraz znaleźć potrzebne produkty?

sorry ale po typie eanie czy nazwie lub głupawych podpowiedziach systemu nie tego nie znajdę

tak jak nie znajdą tego Kupujący, którzy chcą kupować towar u mnie

może by tak @_HolaOla_ @cloudcloud allegro napisało wcześniej, że planuje tą opcje wyłączyć

oznacz moderatorów
171 ODPOWIEDZI 171

mlynsd
#8 Zapaleniec

Szukam radeon r7 250X https://allegro.pl/listing?string=radeon%20r7%20250X i znajduje 1 kartę na allegro lokalne. Szukam radeon r7 250 https://allegro.pl/listing?string=radeon%20r7%20250 i znajduje 1 inną kartę r7 250X której nie było w wyszukiwaniu frazy  radeon r7 250X a oprócz tego całe mnóstwo śmieci

oznacz moderatorów

mlynsd
#8 Zapaleniec

A czy jest w ogóle jakiś plan przywrócenia poprawnego szukania ? A nie szukania okraszonego AI i jeszcze nie wiadomo czym. Pokazuje wszystko za wyjątkiem tego co powinien.

oznacz moderatorów

cos_na_sprzedaz
#9 Pomysłodawca

5 lat wątek i nadal nic. Szukam części zamiennych do konkretnego modelu sprzętu któe są wypisane w opisach. Znajduje mi ledwie co z wyszukiwarki, ale jak grzebie mocniej i jakiś konkretnych nr części znajduje inne oferty gdzie model sprzętu jest w opisie. Sic!

oznacz moderatorów

Retgers
#7 Wielbiciel

@cos_na_sprzedaz Bo wyszukiwarka od 5 lat wyszukuje PRODUKTY a nie OFERTY.

oznacz moderatorów

cos_na_sprzedaz
#9 Pomysłodawca

Ok, może sobie wyszukiwać. Czemu zatem nie ma opcji szukania produktu po charakterystyce, która może być w opisie a często nie jest w tytule. 
Celem wyszukiwarki jest znalezienie kupującemu produktu który szuka, a obecnie nie spełnia w pełni swojej roli bo rezultaty są tylko częściowe z tego co oferują sprzedawcy.
Ale to już wyjaśnia czemu jest tyle spamu tych samych produktów tylko ze zmienionym tytułem typu ...do Ford, ...do Opel, ...do Mazda itd

oznacz moderatorów

TrollX81
#8 Zapaleniec

Szukam radeon r7 250X https://allegro.pl/listing?string=radeon%20r7%20250X i znajduje 1 kartę na allegro lokalne. Szukam radeon r7 250 https://allegro.pl/listing?string=radeon%20r7%20250 i znajduje 1 inną kartę r7 250X której nie było w wyszukiwaniu frazy radeon r7 250X 

poproszę o wyjaśnienie gdzie popełniam błąd w wyszukiwaniu produktu i jaka jest różnica pomiędzy produktem a ofertą....

oznacz moderatorów

cos_na_sprzedaz
#9 Pomysłodawca

Zakładam, że produkt to jest przedmiot który może mieć wiele ofert od wielu sprzedawców. Problemów to stwarza kilka ale i też teoretycznie pomaga z funkcją grupowania.  Problem jest kiedy zaczyna się szukać jakieś niszowe rzeczy lub też jak w moim przypadku części zamiennych do konkretnego modelu sprzętu i nie mając nr części. Funkcja "pasuje do" nie zawsze jest użyteczna niestety.

oznacz moderatorów

TrollX81
#8 Zapaleniec

Problem zostałby rozwiązany gdyby można było szukać w opisach. o tym dokładnie jest ten wątek. Wystarczy przywrócić dawna opcję i problem się rozwiąże. Nie pojmuje dlaczego w ogóle wyłączono tę opcje. 

oznacz moderatorów

Jeans-net
#9 Pomysłodawca

Dla Allegro problem nieistnieje, ponieważ dla nich liczy się tylko zmiana dla zmiany.

To, że wyszukiwarka działa gorzej niż wcześniej, to co z tego.

To problem sprzedawcy, że nie może czegoś sprzedać, lub kupującego, że nie może kupić.

Allegro wprowadza całą masę zmian, a czy funkcjonalnośc serwisu jest dużo lepsza niż kilka lata temu?

Jesteśmy traktowani jak najgorsze zło.

Serwis dąży do wypchnięcia małego biznesu z platformy, a my możemy się dostosować lub zginąć.

oznacz moderatorów

MUSIU13
#8 Zapaleniec

@Jeans-net o to to !

oznacz moderatorów

cos_na_sprzedaz
#9 Pomysłodawca

Trochę na tym tracą. Nie mogąc łatwo znaleźć co szukałem, znalazłem dzięki google w sklepie i zamówiłem tam. Trochę mniej prowizji dla Allegro w tym przypadku.

oznacz moderatorów

nie mam ------
#8 Zapaleniec

wg mnie powód jest prosty, to im obciążało za mocno bazy danych, raczej każdy widzi to jako krok w tył, ale pewno nie chcą inwestować w optymalizacje

oznacz moderatorów