Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W poniedziałek stworzyłem 4 przesyłki Allegro DPD. Nie zostały odebrane w poniedziałek. W dniu wczorajszym dzwoniłem do DPD, zlecili kurierowi odbiór do końca dnia. Kurier nie przyjechał. Na infolinii Pani stwierdziła, że figurują w systemie jakby kurier odebrał. Proszę o interwencję.
Chodzi o transakcje:
@chmielna12, w jakim narzędziu generujesz etykiety i zamawiasz podjazdy? Czy dysponujesz może numerami zleceń podjazdów?
Zamawiam w waszym nowym narzędziu
1000412554731U przykładowo
@chmielna12, dziękuję Ci za te informacje. Poprosiłam o weryfikację tej sprawy.
@chmielna12, otrzymałam informację, że odbiór nie odbył się z powodu błędu po stronie przewoźnika. Wygenerowano jeszcze jedno zlecenie odbioru na dzisiaj (w godzinach 12-16). Mam nadzieję, że Twoje przesyłki zostaną odebrane. 🙂
A Allegro i tak obetnie ocenę za nieterminowa wysyłkę
Podobna sytuacja kiedy w paczkomatach nie ma miejsca , a paczkomatu nie można zmienić po wygenerowaniu etykiety. Nieterminowa wysyłka z nie naszej winy. Oceny w dół i program szybkich wysyłek idzie się ......!
@barbarkarzeszow, czy możesz dać znać, ile masz takich przesyłek? Wskażesz numery tych zamówień?
Na szczęście na razie niewiele, bo sama zmieniłam paczkomat widząc co się dzieje a numery podaję :622105359263300132088487,622105259298220138933638,622105359205250137098622
Przepraszam, podałam numery przesyłek a nie zamówień.Zamówienia sprawdzę wieczorem jeżeli jest taka potrzeba,
@barbarkarzeszow, dziękuję! Natomiast numer zamówienia wygląda inaczej, np. tak:
580a72a2-5c0e-11ec-8588-4d435d818836. 🙂 Numery, które wysłałaś to numery listów przewozowych. 🙂
@AGLOPRIMA2 dobrze Ci doradziła. Spróbuj nadać przesyłkę w innym paczkomacie nadawczym. 😊
Dziękuję!
A tu akurat się mylisz. Paczkę z wygenerowanej etykiety możesz nadać w absolutnie dowolnym paczkomacie. Nawet w innym mieście jeśli Ci po drodze. Sprawdziłam osobiście
Zwróć uwagę, że przy zwrotach nikt nie pyta zwracającego gdzie będzie paczkę "wrzucał"
Dziękuję za podpowiedź. Nie próbowałam nadawać w innym paczkomacie niż ten z etykiety.
Z pewnością spróbuję.😘
Nie byłam taka mądra na początku 😉 . Na Infolinii mi powiedzieli jak któregoś dnia stanęłam przed nieczynnym paczkomatem
Ale super, że się podzieliłaś tą wiedzą. Już przekazałam informację dalej. Osoba wysyłająca paczki została poinstruowana. Zobaczymy dzisiaj jak to będzie z wysyłką.Pozdrówka