Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiam oferty tak jak zawsze i zauważyłam, że allegro nie tworzy moich produktów w bazie (a zawsze tworzyło) , oraz nie łączą się z produktem. Wszystkie parametry obowiązkowe uzupełniałam. Po wystawieniu nie pokazuje się żaden komunikat - czyli ani taki, że np. "nie udało się połączyć z produktem", lub "stworzyć produktu", ani taki, że np. "produkt istnieje i połączyliśmy go automatycznie", - po prostu NIC. Gdy sprawdzam czy są połączone - pokazuje, że NIE. Gdy próbuję znów połączyć - wyskakuje błąd. Co się dzieje? Czy ktoś też tak ma?
@angelshopping Przy jakich EANach odrzuca Ci tworzenie produktu?
6941538322780 to jest jeden ean - biustonosz damski- przypisany do różnych kolorów i rozmiarów. Podczas edycji oferty zauważyłam, że zniknęła opcja, która wcześniej była, czyli " przy wystawieniu jednocześnie stwórz produkt" . Teraz nie ma już tej opcji.
Nie masz gdzieś wartości "Inna"?
nie, - nazwy moich marek są na liście allegro
Opcja tworzenia produktu chyba nie była dostępna przy edycji oferty, jeżeli dobrze pamiętam.
No i dziwne, bo tego produktu w ogóle nie mają w bazie, nawet bezpośrednio odpytując ich bazę po tym EANie, więc znów coś nie tak mają z parametrami.
Jesteś w stanie podać kategorię, w której wystawiasz oraz jakie parametry podstawowe podajesz?
odzież obuwie dodatki bielizna damska biustonosze / parametry kod ean 6941538322780 / marka : Han / kod producenta 2278C / kolor, rozmiar, rodzaj / - przykładowy numer aukcji : 9858016511
Ciekawe, @_HolaOla_ lub @cloudcloud jest możliwość sprawdzenia co tam się dzieje w tej kategorii? Różne jajca w produktyzacji widziałem, ale to chyba nowość, parametry podstawowe są, czemu tym razem Allegro krzyczy? 😄
Tam jest chyba jakaś niezgodność, przy tworzeniu oferty pole Model jest tekstowe
a w ofercie w parametrach jest jakby z listy wyboru (?)
[edit] chyba, że ręcznie podane, może nie dopatrzyłem, ups
Wartość usztywniany widnieje na liście Rodzaj. Coś tu jest nie tak.
Allegro właśnie nic nie krzyczy po wystawieniu. Zawsze pisało : - nie udało się stworzyć produktu, albo, że się udało, albo, że automatycznie połączyli z ofertą. Teraz nic zupełnie. Nie ma wcale żadnego komunikatu. (Tylko, że wystawiłam przedmiot i koniec). A podczas wystawiania nie ma nawet tej opcji - "przy wystawieniu stwórz jednocześnie produkt: - to też zniknęło... A następnie, gdy zewnętrznie zaznaczam aukcję i wybieram : "połącz z produktem - parametry ok - zapisz" - wyświetla się komunikat :
Nie udało się połączyć oferty z produktem
Oferta 9858103506 - Dodawanie produktów do kategorii nie jest możliwe.
Dodaj informacje do pozostałych ofert aby ułatwić klientom ich znalezienie.
Ach, nie wszystkie kategorie dają możliwość tworzenia produktu. Niby do końca 2020r. ma to być wprowadzone we wszystkich kategoriach.
Wymóg połączenia w modzie widzę jedynie przy Kostiumach damskich/męskich.
To by tłumaczyło brak możliwości tworzenia produktów
Wcześniej przecież, czyli przez ostanie kilka miesięcy wszystkie inne moje produkty, czyli również biustonosze (tak jak w tym wypadku) normalnie się łączyły z produktem, oraz allegro informowało mnie, że utworzyło nowy produkt. Allegro z tego tytułu dodało również do listy moje sprzedawane marki. A teraz nagle wyłączyli by biustonosze z produktyzacji? ot Tak? To po co by było tyle zachodu i tyle męki z mojej strony i walki o dodanie moich marek itd.... Zgłupiałam teraz do reszty...
Czy udało się rozwiązać problem? Właśnie próbuję dodać do katalogu odzież coś i wyskakuje ciągle komunikat o braku możliwości łączenia w tej kategorii...
@xxTOOemo4YOUxx Podaj proszę więcej szczegółów. Prześlij zrzut ekranu z komunikatem, o którym wspominasz. O który produkt chodzi?
No tak. Wyślij screen. Czyść ciasteczka. Zmień przeglądarkę. A potem okazuje się, że opcja łączenia ofert z katalogiem produktów w dziale odzież jest jeszcze nieaktywna, chociaż od 1.04 wymagane jest 10% 😄