anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro nie reaguje na zgłoszenie, o wykorzystywaniu naszych zdjęć przez innego sprzedawcę ?

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, 

Dlaczego zespół Allegro nie reaguje, nie odpowiada na zgłoszenie naruszenia zasad sprzedaży ?

Zgłoszenie z dnia 21.05.2025 czas na odpowiedź 48 godzin, do teraz żadnej odpowiedzi, mimo przypomnienia.

Czy ktoś z obsługi Allegro może mi to wyjaśnić ?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeśli masz na myśli katalog produktów i dodaleś swój produkt do katalogu wystawiając go na platformie to w regulaminie masz że się zgodzileś na wykorzystanie tego przez innych użytkowników portalu 

oznacz moderatorów

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Nie chodzi o katalog, tylko o zdjęcia na aukcji których nie ma w katalogu.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@bonitostyle znajomość regulaminu szkodzi 😕 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@bonitostyle przykro mi, że nie otrzymaliście odpowiedzi. Poprosiłam o pilne zajęcie się zgłoszeniem i przed chwilą doradca odpowiedział w zgłoszeniu o numerze: 51903783. W razie dodatkowych pytań, kierujcie je proszę w odpowiedzi na naszą wiadomość. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Poproszono mnie o zgłoszenie sprawy przez formularz, co było robione wielokrotnie, niestety bez odzewu. Tygodnie mijają i nic w tej sprawie nie ruszyło, dlaczego ?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@bonitostyle już działam w Twojej sprawie, i gdy ustalę więcej szczegółów to wrócę tutaj z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Do tej pory sprawa która zgłosiłem nie została rozwiązania, mimo jawnego naruszenia regulaminu, w dalszym ciągu zdjęcia z naszych aukcji widnieją na aukcjach innego sprzedającego.

Czy Allegro pilnuje przestrzegania regulaminu, czy wybiórczo traktuje sprawy ?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@bonitostyle przepraszam, że czekałeś. Otrzymałam odpowiedź, że nasz dział bezpieczeństwa nie wykrył kradzieży zdjęć. W tej sytuacji możemy jedynie wysłać do sprzedającego wiadomość z prośbą o kontakt z Tobą - taką chęć możesz wyrazić podczas zgłaszania oferty przez formularz.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Czytając państwa odpowiedź, każdy może kopiować zdjęcia (nie będące w katalogu Allegro) innych użytkowników i umieszczać je na swoich aukcjach ?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@bonitostyle przykro mi, ale nie mogliśmy potwierdzić kradzieży zdjęć. Możemy zaproponować rozwiązanie jakie podałam wcześniej lub pozostaje droga prawna. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Jeżeli Państwo nie jesteście wstanie zweryfikować zdjęć kopiowanych od innego użytkownika, mimo jak twierdzicie są w specjalny sposób szyfrowane i zabezpieczane przed powielaniem, tzn. że każdy może je bez przeszkód kopiować i umieszczać na aukcjach jako swoje. Jest to informacja dla wszystkich użytkowników portalu, że Allegro nie chroni ich w żaden sposób przed tego typu zachowaniami, mało tego przymyka oko na takie zachowania, wiedząc że popełniane jest przestępstwo.

oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik

Nie ty jedyny / jedyna z tym problemem - ci pseudo specjaliści mają głęboko w d.... twoje, moje i innych problemy - mydlą oczy że coś gdzieś przekazują do jakiegoś fikcyjnego działu i czekasz dniami, tygodniami na rozwiązanie które i tak nie przychodzi. Tak to działa i będzie działać - zajmują się tylko jak utrudnić sprzedaż i wziąć jak największą prowizję. Zauważ że tu nikt nie pisze jak jest fajnie tylko tu każdy ma złe doświadczenia z tym dziadowskim systemem i nic nie idzie ku lepszemu

oznacz moderatorów

bonitostyle
#7 Wielbiciel

Jest regulamin Allegro, którego samo Allegro nie przestrzega, tylko proponuje wchodzić na drogę sądową. 

oznacz moderatorów