Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Dlaczego zespół Allegro nie reaguje, nie odpowiada na zgłoszenie naruszenia zasad sprzedaży ?
Zgłoszenie z dnia 21.05.2025 czas na odpowiedź 48 godzin, do teraz żadnej odpowiedzi, mimo przypomnienia.
Czy ktoś z obsługi Allegro może mi to wyjaśnić ?
Jeśli masz na myśli katalog produktów i dodaleś swój produkt do katalogu wystawiając go na platformie to w regulaminie masz że się zgodzileś na wykorzystanie tego przez innych użytkowników portalu
Nie chodzi o katalog, tylko o zdjęcia na aukcji których nie ma w katalogu.
@bonitostyle znajomość regulaminu szkodzi 😕
@bonitostyle przykro mi, że nie otrzymaliście odpowiedzi. Poprosiłam o pilne zajęcie się zgłoszeniem i przed chwilą doradca odpowiedział w zgłoszeniu o numerze: 51903783. W razie dodatkowych pytań, kierujcie je proszę w odpowiedzi na naszą wiadomość.
Poproszono mnie o zgłoszenie sprawy przez formularz, co było robione wielokrotnie, niestety bez odzewu. Tygodnie mijają i nic w tej sprawie nie ruszyło, dlaczego ?
@bonitostyle już działam w Twojej sprawie, i gdy ustalę więcej szczegółów to wrócę tutaj z informacją.
Dzień dobry,
Do tej pory sprawa która zgłosiłem nie została rozwiązania, mimo jawnego naruszenia regulaminu, w dalszym ciągu zdjęcia z naszych aukcji widnieją na aukcjach innego sprzedającego.
Czy Allegro pilnuje przestrzegania regulaminu, czy wybiórczo traktuje sprawy ?
@bonitostyle przepraszam, że czekałeś. Otrzymałam odpowiedź, że nasz dział bezpieczeństwa nie wykrył kradzieży zdjęć. W tej sytuacji możemy jedynie wysłać do sprzedającego wiadomość z prośbą o kontakt z Tobą - taką chęć możesz wyrazić podczas zgłaszania oferty przez formularz.
Czytając państwa odpowiedź, każdy może kopiować zdjęcia (nie będące w katalogu Allegro) innych użytkowników i umieszczać je na swoich aukcjach ?
@bonitostyle przykro mi, ale nie mogliśmy potwierdzić kradzieży zdjęć. Możemy zaproponować rozwiązanie jakie podałam wcześniej lub pozostaje droga prawna.
Jeżeli Państwo nie jesteście wstanie zweryfikować zdjęć kopiowanych od innego użytkownika, mimo jak twierdzicie są w specjalny sposób szyfrowane i zabezpieczane przed powielaniem, tzn. że każdy może je bez przeszkód kopiować i umieszczać na aukcjach jako swoje. Jest to informacja dla wszystkich użytkowników portalu, że Allegro nie chroni ich w żaden sposób przed tego typu zachowaniami, mało tego przymyka oko na takie zachowania, wiedząc że popełniane jest przestępstwo.
Nie ty jedyny / jedyna z tym problemem - ci pseudo specjaliści mają głęboko w d.... twoje, moje i innych problemy - mydlą oczy że coś gdzieś przekazują do jakiegoś fikcyjnego działu i czekasz dniami, tygodniami na rozwiązanie które i tak nie przychodzi. Tak to działa i będzie działać - zajmują się tylko jak utrudnić sprzedaż i wziąć jak największą prowizję. Zauważ że tu nikt nie pisze jak jest fajnie tylko tu każdy ma złe doświadczenia z tym dziadowskim systemem i nic nie idzie ku lepszemu
Jest regulamin Allegro, którego samo Allegro nie przestrzega, tylko proponuje wchodzić na drogę sądową.