anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro one, czas wysyłki, deklarownay czas wysyłki

it24_pl
#12 Orędownik#

Dlaczego cały czas pomimo tego że deklarowany czas wysyłki tego samego dnia dla Allegro One to u mnie godz. 9:00, zamówienia które wpadają później, przykładowo 10:40 mam je nadać tego samego dnia. Taką informację widzę u siebie, pewnie i taką też widzą kupujący.

Kiedy w końcu w tej kwestii zacznie być widoczny czas wysyłki zgodny z moją deklaracją? Nie kupuję tłumaczenia że tak działa algorytm, i że odbiory na moich terenie są do 13 i sobie tą godzinę bierzecie, a nie tą co ja deklaruję. Co więcej informowałem konsultantów że godz. 13 na terenie na którym działam, jest nierealna, bo ktoś nie wziął pod uwagę obszaru obsługi kuriera i czasu jaki potrzebuje na dojechanie na magazyn który jest oddalony o ok. 100km, a nie jedzie tam też przecież bezpośrednio, tylko po drodze ma jeszcze punkty. Logistyka leży. 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

TechartGSM
#13 Ambasador#

@it24_pl No algorytm, algorytm... Nie realizuj zamówień po godz 9:00, nawet jeżeli będziesz fizycznie w stanie to zrobić. Realizuj je zgodnie z deklaracją dnia następnego. Po jakimś czasie powinno pomóc.

oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik#

TechartGSM nie są realizowane, a pomimo tego dalej tak jest. Owszem kiedyś były dłużej, ale max. do 11, a teraz np. nawet zamówienie z 12:45 potrafią być z wysyłką tego samego dnia, co paczki po 12 nie było szans wysłać, bo kurier podjeżdża przed 12. 
oznacz moderatorów

TechartGSM
#13 Ambasador#

To więcej pomysłów nie mam, niech się moderacja wypowiada 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TechartGSM do wszystkich przewoźników współpracujących z Delivery Masz ustawioną graniczną ? ,sprawdź dokładnie , sporo nadaję po granicznej i jakoś nic się nie dzieje .

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@it24_pl Proszę, podaj przykład takiego zamówienia, sprawdzę to. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik#

3852c780-4b63-11f0-9d17-47481a574257 lub 98b75690-4b59-11f0-b57b-dd7dd7c304d0

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@it24_pl skonsultowałam Twoją sprawę i wygląda na to, że nie masz skonfigurowanych godzin granicznych dla tej metody dostawy. Zerknij do tego artykułu - powinien pomóc. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik#

co znaczy że nie mam skonfigurowanych godzin granicznych? Allegro One mam ustawione w czasach dostawy na 9:00 ! 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@it24_pl zgodnie z informacją w systemie nie masz ustawionych godzin granicznych dla tych metod dostawy. Sprawdź to proszę. Podsyłam też artykuł pomocy

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik#

jak się teraz domyślam-  mam wybrać miasto + okolice, tylko na tej liście najbliższe miasto czyli Kraków jest jakieś 100km od miejsca mojej działalności - i to są te niby okolice? Kraków i Katowice są bliżej siebie. SUPER, pogratulować komuś kto to tworzył! TO JEST NIENORMALNE!

Po drugie to nie są "godziny graniczne" tylko "godziny wysyłki tego samego dnia" - to jest kolejna różnica. Nie dość że sposób ustalania tych godzin dla tego waszego kuriera wprowadza w błąd, to jeszcze tutaj mylicie nazwy własnych rozwiązań.

Kolejny popis to Allegro One Kurier - dostawa jutro.. i tłumaczenie konsultanta że to tylko się tak nazywa, i na jutro to taka informacja dla kupującego że jak nadam dzisiaj. 

A kolejna rzecz, skoro nie były ustawione, to na jakiej podstawie założyliście że wysyłka będzie tego samego dnia?! Bo niby u Was w systemie jest że kurier odbiera do 13? To jest wchodzenie w kompetencje sprzedawcy - do czego nie macie prawa! 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@it24_pl tak, przepraszam, godziny wysyłki tego samego dnia. Konieczne jest ustawienie ich dla każdej z metod Allegro Delivery. W przykładzie zamówienia 3852c780-4b63-11f0-9d17-47481a574257, nie miałeś ustawionej godziny wysyłki tego samego dnia dla tej metody dostawy (One kurier - dostawa jutro). Dalej działając na tym przykładzie - czas na nadanie był do 18.06 (do końca dnia) dla zamówienia z 17.06 z godziny 12:10. 
Jeżeli problemem, który teraz zgłaszasz, jest prezentowana przewidywana data dostawy, możesz wyłączyć dostawy szybsze niż twoja deklaracja w sposób opisany tutaj. A jeżeli problem dotyczy godzin wysyłki tego samego dnia, ustawisz je tutaj

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik#

czekam na odpowiedź. To nie ja ustawiam godziny graniczne, ale mam ustawione godziny wysyłki tego samego dnia, i nie bierzecie ich pod uwagę przy Allegro One Kurier

oznacz moderatorów