anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Punkt, UPS

strefagierbedzin
#8 Zapaleniec#

jak można usunąć z cennika ups allegro aby został one box zielony paczkomat i orlen paczka, bo strasznie mi to komplikuje podjeżdżać do punktu ups..proszę o info

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

serwis-texas
#21 Demiurg#

@strefagierbedzin 

One Box, Punkt obsługiwany przez DPD i UPS jest obowiązkowy. Można wyłączyć całe Allegro Delivery.

oznacz moderatorów

strefagierbedzin
#8 Zapaleniec#

dzięki za info, szkoda że allegro włącza obowiązkowy ups , a po wyłaczeniu allegro delivery tracimy one boxa i orlena którego niektórzy mają pod firmą...pozdrawiam

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Do mnie UPS nie przyjeżdża po paczki (centrum Warszawy), a ich punkty są tak odległe, że trzeba wsiadać w autobus. Chociaż te obowiązkowe UPS w allegro delivery można nadać w zielonych One box ale co z tego jak opróżnia je kurier UPS tylko raz dziennie i to z samego rana! To psuje statystyki terminowości dostaw.

Na zgłoszenie do allegro o problemie z odbiorem odpowiadają im że byli pod adresem, tylko nikogo nie zastali 😭 czekałem do 18:30 

Nie ma problemu z InPost 

Rozwiązałem to tak, że w ustawieniach godzin granicznych dałem zaporową godzinę 2 w nocy i jak na razie pomogło i nie wybierają...

oznacz moderatorów

strefagierbedzin
#8 Zapaleniec#

niestety ale w one boxie nie da sie nadać paczki ups, próbowałem i niestety nie znajduję kodu na etykiecie... więc problem bo tylko kurier albo dostarczenie do odległego punktu point ups.. wiecznie zamokniętego..

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

W one box nadasz UPS ale nie kurierskie tylko te do one box obsługiwane przez UPS tam w ustawieniach cennika jest taka tabela z x przy opcjach dostawy.

Przynajmniej u mnie je przyjmują. Tak więc jak się trafi klient z godziny 1 w nocy, któremu Allegro delivery przydzieli UPS to zdążę raniutko podbiec przed 8 rano by zdążyć z jedną paczką i co klyent Allegro był zadowolony.

To są te słynne standardy Allegro. 

Dobrze że nie sprzedaję leków ratujących życie, tylko biżuterię sztuczną, ale dla sporej grupy klientek z allegro to tożsame, a przynajmniej nie mniej ważne.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@strefagierbedzin 

Allegro One Box przez UPS da się nadać. Nadaje codziennie.  Co prawda tu kolega

ma kłopot

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/allegro-one-dla-sprzedawc%C3%B3w/dlaczego-automat-one-box-nie-odcz...

ale tak jak piszę. Ja nadaje bez problemu. Spróbuj zakryć palcem dłuższy kod kreskowy, ten opisany jako UPS STANDART TRACKING

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@strefagierbedzin ale Allegro UPS jest jednym do wyboru z wielu obowiązkowych Kurierów do smarta, więc zmień se na Pocztex czy DPD czy DHL skoro nie masz jak nadawać 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@kostas11 tym razem nie chodzi o to, chodzi o Allegro delivery, tam wyboru nie masz 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Halfrunt ale z tego co pisze to chce nadawać allegro UPS w One Box przecież jak by to były One Box obsługiwane przez UPS by przeszły, więc chodzi o co innego 😉

niestety ale w one boxie nie da sie nadać paczki ups

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Albo nadaje inne i nie rozróżnia, albo zaczytuje inny kod (z wielu umieszczonych na etykiecie)

oznacz moderatorów