Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kolejny raz problem z odbiorem paczki przez kuriera UPS.
Zgłaszam od wczoraj do Allegro, że mojej paczki nie odbiera kurier UPS i nie dostaje żadnej odpowiedzi ani nikt nie interweniuje w tej sprawie. To już kolejna paczka z którą jest taki sam problem. Kolejna klientka niezadowolona przez opóźnienia i możliwy zwrot paczki. Paczka czeka na odbiór od 12.05.2025 od godziny 10:24
Proszę o interwencje w tej sprawie nr zamówienia f1c1e0e2-2eec-11f0-ad15-d9b8c690a503 , klienta dopytuje co z jej paczką.
Czy takie opóźnienie nie wpłynie negatywnie na jakość mojej sprzedaży na allegro? (tyczy się to też poprzedniej mojej przesyłki z która był taki sam problem 0c2850d0-28d1-11f0-a4c7-31e586a38fd9).
Dlaczego nie można zrezygnować Allegro one UPS? Porażka
Pozdrawiam
Cześć @Pastelka_shop, dziękuje za zgłoszenie.
Poinformowałem odpowiedni dział o problemie z odbiorem Twojej przesyłki.
Jak tylko otrzymam odpowiedź, wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami.
Dziękuję. Czekamy z klientką na informacje
@Pastelka_shop Otrzymałem informację, że skontaktowaliśmy się z Tobą oraz, że przesyłka została odebrana przez kuriera.
W międzyczasie, zgłoszę prośbę o wykluczenie tego zamówienia z Twoich statystyk jakości sprzedaży 🙂
Dziękuję i proszę również o wykluczenie ze statystyk zamówienia 0c2850d0-28d1-11f0-a4c7-31e586a38fd9 tu była taka sama sytuacja w dniu 06.05.2025 zgłaszałam do was.
Dziękuje. Pozdrawiam
Oba przypadki zostały zgłoszone 😉
Dziękuję 🙂
Pozdrawiam
@Pastelka_shop Obie oferty zostały wykluczone.
Zmiany będą widoczne od jutra po przeliczeniu danych.
Pozdrawiam również! 😉