Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Potrzebuję informacji czy jako sprzedawca poza odbiorem paczek przez kuriera mogę ustawić sobie możliwość wrzucania paczek do paczkomatu? W jaki sposób to ustawić? Kurier przyjeżdża często przed ustawionym czasem natychmiastowej wysyłki.
NADAJ Z ALLEGRO
Allegro Paczkomaty InPost (ALLEGRO INPOST)
Nadam przesyłkę w Paczkomacie InPost
Wybierz poprawnie rozmiar paczki pod skrzynkę A lub B lub C - zawieź, zbliż kod QR - otworzy się skrzynka - wsadź - zamknij i skanuj kolejne bez przerywania operacji aż do ostatniej paczki.
Ok, dziękuję za odpowiedź. Natomiast jeśli korzystam z obsługi i nadawania zamówień przez kolektor a nie przez allegro to pewnie już kwestia integracji?
głównym informatorem dla kodu QR zawartym na etykiecie jest oznaczenie - brak podjazdu. Jeśli integrator ma tę opcję, to ok. Jeśli nie ma, to można poprzez Allegro Nadaj lub tu - https://manager.paczkomaty.pl/allegro/import-auctions?limit=10&uuid=e5a8ffd3-9d8d-473f-af9c-5c6b4c25...
Dokładnie, weź pod uwagę to o czym wspomniał KOGIEL_T.
Allegro oszukuje klientów, bo nie informuje ich kiedy paczka została wrzucona do paczkomat czyli defacto nadana przez Ciebie tylko wówczas gdy odbierze ją dopiero kurier.
Wrzucać sobie możesz, ale czas wysyłki i tak liczy się w momencie kiedy kurier wyjmie ją z paczkomatu
Serio... czyli Ameryki nie odkryłam w poprawie czasu wysyłki. A jak to rozwiązać jeśli mam paczki w weekend? Jest jakaś możliwość?
Najważniejsze jest żeby paczki wrzucać do paczkomatu do godziny granicznej.
Ale tak naprawdę to chyba nikt nie wie która to godzina.
My większość paczek wysyłamy w ten sposób ok godziny 14 i czasami wybierają je ok 16 ostatnio potrafią nawet przed 20 a czasami nie zabiorą już ich wcale w tym dniu. Dlatego trzeba uważać, bo klienci przeważnie nie wchodzą w linka z nr przesyłki i nie zobaczą, że nadałaś paczkę i po prostu kurier jej nie odebrał tylko patrzą się na statusy które zmienia allegro a oni ich okłamują i powiadamiają, że paczka wyruszyła w drogę dopiero gdy wyciągnie ją kurier.