anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Paczkomaty Inpost - do kogo należy ta usługa?

Client:118046128
#9 Pomysłodawca

Pytanie jak w temacie, niestety nie mogę dojść do porozumienia z konsultantami bo zamiast wprost odpisać mi na zadane pytanie to oni cały czas wklejają nic nie wnoszące do mojego pytania regułki i odsyłają do poradników jak nadać taką przesyłkę, a przecież nie o to pytałam.

Chodzi o nadania poza smart czy tam te ich Allegro Delivery.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro Paczkomaty Inpost  obsługuje w transporcie InPost a udostępniasz ty jako sprzedawca

Allegro Paczkomaty Inpostnie należy do Allegro Delivery

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:118046128 Paczkomaty InPost nie należą do pakietu Allegro Delivery, rozliczasz je z InPostem a możesz nadać poza smartem lub w smarcie na umowie allegro przez MP lub WzA za 10,95 zł lub jako własna umowa Paczkomat InPost w cenach jakie masz na umowie z InPostem 🙂

W cenniku dostaw allegro masz dwie pozycje Paczkomat InPost i Allegro Paczkomat InPost 🙂

#9 Pomysłodawca

Chodzi mi dokładnie o Allegro Paczkomat InPost - to jest usługa należąca do Allegro czy do Inpost?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:118046128 jest to usługa InPosta a na umowie z Allegro stąd mają wynegocjowaną stawkę 10,95 zł

Allegro ma tylko One Kuriera i One Box 🙂

#9 Pomysłodawca

Super dzięki za wyjasnienie, jeszcze tylko to: "usługa InPosta a na umowie z Allegro" - czyli komu w takim wypadku zgłaszać reklamację za zaginioną przesyłkę Inpost czy Allegro. Z tego co wiem to Allegro jest zarejestrowanym operatorem pocztowym.

oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador

Reklamację zgłaszasz Allegro ale po pobraniu upoważnienia możesz zgłosić bezpośrednio Inpostowi.

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Client:118046128 

Jest to usługa świadczona przez Inpost, dla klientów sprzedających na Allegro.

Usługa ma własny cennik i regulamin. Należy też pamiętać, że nie ma tu gwarantowanego terminu doręczenia (to jest tylko standardowej usłudze). Nie jest to też usługa kurierska.

oznacz moderatorów