anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro podaje błędne informacje klientom w ofercie i nie poczuwa się do winy

republicbikes
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,
mamy taką sytuację - allegro w naszej ofercie podało błędne dane (podaje je też u innych ok. 20 sprzedawców).
Z powodu tych błędnych informacji otrzymaliśmy negatywa.
Allegro nie chce usunąć negatywa - po tym jak wskazaliśmy im, że jest to ich błąd.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

republicbikes
#9 Pomysłodawca

Podsyłam link: https://allegro.pl/oferta/lancuch-rowerowy-kmc-x10el-silver-10-rz-114-spinka-box-11913215184 - po prawej stronie pod ceną jest błędna informacja o długości 116 ogniw - allegro może ten w tym miejscu te dane zmieniać bez naszej wiedzy

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @republicbikes, w Twoim zgłoszeniu o numerze 61687475 nasza konsultantka udzieliła już odpowiedzi w tej sprawie oraz przedstawiła stanowisko Allegro. Dodatkowo konsultantka chciała zgłosić problem, o którym wspominasz, jednak nie wyraziłeś zgody na przekazanie takiego zgłoszenia.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

republicbikes
#9 Pomysłodawca

"Dodatkowo konsultantka chciała zgłosić problem, o którym wspominasz, jednak nie wyraziłeś zgody na przekazanie takiego zgłoszenia." - zwrócenie Wam uwagi na błędy nie jest zgłoszeniem problemu - proszę wejść w podesłany przez mnie link - ok. 20 różnych firm ma podaną długość 114 ogniw, a Wy błędnie 116

oznacz moderatorów

republicbikes
#9 Pomysłodawca

Dla mnie problemem jest to, że z powodu Waszego błędu otrzymaliśmy negatywa, łaskawie jedynie zaproponowano mi możliwość dodatkowego, charytatywnego zgłoszenia Wam błędu abyście mogli go poprawić dla wszystkich sprzedawców/firm.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@republicbikes Doradczyni odniosła się w korspondencji również do kwestii komentarza, pisząc:

Rozumiem, że nie zgadza się Pan z oceną sytuacji i że uważa Pan, iż źródłem problemu były dane produktu widniejące w katalogu. Jednak niezależnie od przyczyny nie mamy podstaw do usunięcia ani wyłączenia tej opinii z jakości sprzedaży. Możemy ingerować w komentarze wyłącznie w przypadkach określonych w obowiązujących zasadach, a wystawiona przez kupującego ocena nie spełnia żadnego z kryteriów umożliwiających taką ingerencję.

To stanowisko się nie zmieni również po zgłoszeniu sprawy na Gadane.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów