anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect a zawieszona działalność

MAMY ROZWIĄZANIE!
greenparts-pl
#9 Pomysłodawca

Sprawa śmierdzi z daleka , mam zawieszoną działalność od listopada 2024 i od tego momentu postanowiłem również przestać sprzedawać na allegro , mówiąc w skrócie nie odpowiada mi bycie "pracownikiem allegro".

Ostatnio jednak dwóch moich byłych klientów kilka dni przed zakończeniem okresu gwarancji postanowiło zgłosić ukrytą wadę produktu, absurd sam w sobie (zakup zrobiony prawie 2 lata temu), spryciarze pewnie nie robią tego pierwszy raz, typowe wymuszenie, w momencie kiedy dałem odpowiedź odmowną na reklamację, powyżsi spryciarze zgłosili się do allegro o pomoc i uzyskali ją w postaci zwrotu pieniędzy,  ja nie mam ani towaru i jeszcze jestem straszony przez allegro sądami, jest to nielegalne działanie allegro ponieważ nie jest to instytucja mająca prawa do działania w imieniu konsumentów.

Dla mnie sprawa , klient nie oddał zakupionego towaru, nie jest w stanie uzasadnić reklamacji , a allegro podważa moją decyzję i obciąża mnie jeszcze kosztami, bójcie się sprzedający bo dowolny klient który kupił u was towar w przeciągu 2 lat może zgłosić sprawę do allegro i mieć towar i kasę a Wy zostaniecie z długami 

oznacz moderatorów
104 ODPOWIEDZI 104
greenparts-pl
#9 Pomysłodawca

Zgadzam sie, trzeba działać , a nie tylko narzekać,  a pozatym nawet na tak nieuczciwe platformy jak allegro w końcu też musi przyjść kres 

oznacz moderatorów
greenparts-pl
#9 Pomysłodawca

Typowy cwaniak, chce nowy towar, najlepiej zniszczyć i rządać nowego, niestety allegro jako monopolista robi co chce, najgorsze w tym , ze sprzedających traktują jak imbecyli i wmawiają , ze ich regulamin jest nadrzędny nad prawem polskim. Druga sprawa większość kupujących wykorzystuje tą zaleznosc i nadużywa przywilej , który daje allegro nie orientując sie w realnych przepisach. Najlepiej bojkotować takie platformy i nie sprzedawać tam bo i tak jazda na 1 % marzy prowadzi do bankructwa 

oznacz moderatorów
rowery_warszawa
#9 Pomysłodawca

Ja wysłałam teraz pismo do 12 instytucji i 5 programów telewizyjnych , zobaczymy czy ktoś w Polsce się tym zajmie nawet napisałam do InPost prezesa bo on też ma z nimi na pieńku, niech zobaczy co allegro robi jak niszczy małych przedsiębiorców !

oznacz moderatorów
rowery_warszawa
#9 Pomysłodawca

chyba zaczęlo cos dzialac, bo mi nawet teraz po 3 miesiacach batali zwrócili prowizje za rower , który zginą w dpd. Pisałam 3 miesiące i nie odpowiadali, nie reagowali, a chyba wczoraj dostali pisma do reki i stwierdzili, że lepiej oddać mi pieniadze. Mam nadzieje, że w innych kwestiach też cos ruszy... wiec chyba jednak cos sie dzieje ....

oznacz moderatorów
client11546
#11 Animator

NA ALLEGRO JEST WSZYSTKO NIE LEGALNE W POLŚC NAWET PRAWO JEST NIE LEGALNE BO GO NIE MAM

oznacz moderatorów