Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zgłaszałam wczoraj 5 sytuacji, kiedy allegro w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw zakończyło mi aukcje z gadżetami marki Satisfyer.
Oczywiście w dniu dzisiejszym, po moim alarmie i skargach okazało się, że działania allegro były bezpodstawne i wynikały ( niby ) z błędu programu.
Zamówiłam na dzisiaj na godzinę 12 rozmowę w tej sprawie. Otrzymałam potwierdzenie jej zamówienia a allegro jak nie dzwoni, tak nie dzwoni !
W wiadomościach e-mail pocieszają mnie, że przecież nic się nie stało, bo nie otrzymałam za te usunięte aukcje punktów ujemnych.
Zdradzisz mi proszę, jak się składa taką skargę na pracownika?
Masz kilka możliwości - podczas zamówionej rozmowy telefonicznej, podczas rozmowy na czacie z pracownikiem allegro, lub podczas wymiany korespondencji e-mail.
Musisz tylko dopilnować ( !! ), by otrzymać na poczcie e-mail potwierdzenie złożenia takiej skargi.
@Sagitarius_1972 otrzymałam informację, że faktycznie nie udało nam się wczoraj do Ciebie zadzwonić, mimo umówionej rozmowy. Przepraszamy za to! Niedługo skontaktujemy się z Tobą telefonicznie.