anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

AllegroOne godzina graniczna

lewgorzkowski
#12 Orędownik

nr zamowienia 

f89d4421-775f-11f0-b1d2-25774a231ddb

graniczną mam do 9:00, zakup z 11:39, a wyświetlacie mi, że miałem to nadać dziś... nie wiem co się klientowi wyświetliło, proszę zatem o wyłączenie tego zamówienia ze statystyk, bo podejrzewam, że to doliczycie
oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski możemy wykluczyć zamówienie z jakości sprzedaży, dopiero gdy czas dostawy zostanie oceniony. W przypadku tego zamówienia stanie się to 14 sierpnia, w systemie czas na nadanie tej przesyłki to 13.08.2025, kupujący jako przewidywany czas dostawy zobaczył 13 sierpnia. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

ok, ja się jutro przypomnę, a czy możesz mi powiedzieć dlaczego zobaczył termin na jutro? AllegroOne nadaje od pn-pt w punkcie epaka, zawsze jestem tam najpóźniej 11:20! W innych godzinach może byłem tam w grudniu ostatnio.  Paczka jest skanowana przez punkt i zawsze jest monit, na jakiej podstawie więc algorytm to tak wyliczył? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski dopiero pojutrze poproszę Cię o przypomnienie się, wtedy zamówienie zostanie ocenione. Jeśli nadasz je przed godziną graniczną, a zostanie ocenione jako opóźnione,  będziemy mogli je wykluczyć. Sprawdziłam godzinę graniczna dla Twojego kodu pocztowego i jest to 14:30. 
Czy na 9:00 masz ustawioną godzinę wysyłki tego samego dnia?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

na 14 dla inposta (teraz) ale to zmienne i na 9 dla innych kurierów, tego z reguły nie ruszam... wszystko nadaje na epace + paczkomat, nie wyzwam kurierów, zresztą allegro one jak ma coś dla mnie to jest zwykle 10-12, bo tak tu jeżdżą

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@la_nika  przypominam się w temacie zatem

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski Przekazałam prośbę o wykluczenie tego zamówienia ze statystyk Jakości sprzedaży.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@lewgorzkowski 

To proste. Dla Allegro One godziną graniczną jest 12:00 (ale Allegro Delivery może mieć inną), więc jak nadajesz w punkcie o 11:20, to jest to przed godziną graniczną.

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@pecela a skąd taka informacja, że graniczna dla łone to 12?  Coś mnie ominęło w licznych zmianach regulaminu?

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@lewgorzkowski

Nic się tu nie zmieniło. Taka godzina od początku jest w §3 ust 4 regulaminu Allegro One.

Przesyłki nadane w danym Dniu roboczym po godz. 12 lub w dniu wolnym od pracy (sobota, niedziela, święto) są uznawane za nadane w kolejnym, najbliższym Dniu roboczym, chyba, że Strony uzgodniły możliwość nadania Przesyłki kurierskiej w sobotę niebędącą świętem lub w późniejszych godzinach. Termin doręczenia uważa się za zachowany, jeżeli przed jego upływem Przesyłka została umieszczona do doręczenia w Punkcie Obsługi Klienta lub w Automacie Paczkowym, bądź podjęta została próba doręczenia Przesyłki do rąk Adresata.

To jak pisałem tyczy się Allegro One. Allegro One w ramach Allegro Delivery może mieć już inną godzinę graniczną. 

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@pecela ale przecież to jest nie na temat...

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@lewgorzkowski

Allegro nie patrzy jaką masz ustawioną godzinę graniczną w opcjach dostawy, tylko na statystki. Sam piszesz, że nadajesz zazwyczaj do 11:20 w punkcie, więc algorytm przeliczył, że dasz radę nadać tą przesyłkę jeszcze tego samego dnia.

Jak masz godzinę graniczną ustawioną na 9:00 to żadne zamówienie złożone po tej godzinie, nie może być nadane w punkcie przed godziną graniczną i przed odbiorem przez kuriera.

Ważne twoja godzina graniczna i godzina graniczna przewoźnika to dwie różne godziny graniczne. 

oznacz moderatorów