Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Kupujący odkąd jest anulowanie zamówienia po kilka razy dziennie to robią, niektórzy kupują po kilka razy ten sam produkt, a jak coś nie wyjdzie z płatnością to anulują i kupują ponownie.Niektórzy nawet płacą a po kilku minutach anulują! To chore! Przecież takie kupowanie i anulowanie zmienia nam stany magazynowe i w każdą ofertę trzeba wejść i poprawić. Ja już mam dość i jak ktoś kupi i opłaci a potem anuluje to dodaję taką osobę do czarnej listy, a zwracam kasę dopiero po 14 dniach (może to takie osoby nauczy że jak nie wychodzi płatność to wystarczy wejść w zakładkę "moje zakupu" i tam ponowić płatność a nie anulować i kupować po raz kolejny. Pewnie kupujący nie wie ile dokłada pracy tymi anulowaniami, więc moim zdaniem allegro powinno wyświetlać taką informację jak ktoś chce anulować, np. "jeśli masz problem z płatnością, nie anuluj tylko ponów wpłatę" Co myslicie ogólnie o tych anulowaniach bo mnie już starasznie wkurzają bo mam ich po kilka dziennie
Pszczola2013dalszych sukcesów , a tak poza nawiasem na czarnej liście można się poślizgnąć i zdrowo p....
Niby jak na czarnej liście można się poślizgnąć, mi się to nie zdarzyło a sprzedaję od prawie 20 lat na allegro
Pszczola2013 jesteś przedsiębiorcą to tylko i wyłącznie Twoja broszka .
Jak masz pisać tylko po to żeby cokolwiek napisać to odpuść, prosiłam o odpowiedzi osób które mają z tym problem a nie osób które prześligają sie w ilości opublikowanych odpowiedzi które niczego nie wnoszą
Sprawdź sobie teraz, czy Allegro naliczyło Tobie od takiej transakcji raz prowizję, czy tyle razy ile klient próbował dokonać płatności:D
Co to ma za znaczenie? Dla mnie żadne. Nalicza prowizję za każdym razem JAK KUPI a nie jak próbuje zapłacić, jak anuluje to prowizję automatycznie zwraca, ale co z tego? Ludzie kupują np. 15 produktów i anulują, za chwilę to samo a ja w każdą z tych aukcji muszę wejść i edytować aby zwiększyć stan o ten anulowane sztuki bo mam tyle produktów co na aukcji, a jak mam takich aukcji z 50 dziennie to już strata czasu około godziny minut a to dla mnie dużo. Sama zajmuję się wszystkich, nie mam żadnych pracowników. To nie wina kupującego że nie wie ile pracy przysparza sprzedawcy, ale allegro ze nie wyświetla takiej informacji kupującemu, ze anulowanie to automatyczna rezygnacja, ale nie automatycznie powiększenie dostępych sztuk
Lepiej chyba jak anuluje przed wysyłką jak ma zrobić odstąpienie po otrzymaniu towaru
Nie bo wtedy musi się pofatygować i wysłać, a jak ktoś kupuje i zaraz zanuluje bo się rozmyślił to niech spada z moich aukcji, obędzie się.Kupuję bardzo dużo na allegro i NIGDY nie anulowałam zamówienia, a oddałam tylko coś 2 razy bo było niezgodne z zamówieniem. Jak coś kupuję to nie po to zeby się zaraz rozmyślić.
Czekam na odpowiedź co niby mi grozi za czarną listę bo wg mnie nic, tylko więcej czasu zaoszczędzonego.
masz 100% racji. Także kupuje od kilkunastu lat i może miałem jedną wtopę - prosząc sprzedawce o anulowanie bo się pomyliłem. To co robią obecnie - to patologia za przyzwoleniem Allegro.
Zrobili sobie wypożyczalnie , przechowywalnie z nas sprzedawców.
Kupują , nie płacą albo anulują. Nie odpisują - nie odbierają tel.
Co do czarnej listy - cóż - założy nowe konto i kupi na złość i wywali negatywa.
Mu wolno - Allegro powie ,że to subiektywna ocena.
No właśnie o to mi chodzi, jak ktoś ma po kilka takich dziennie to można mieć dość. Co do czarnej listy to jak ktoś założy i kupi to nie wystawi negatywa jak nie zapłaci, a jak to zrobi to allegro usuwa.
Co do Base Linkera to nie znam, może znajdę chwilę czasu to poczytam o tym, ale dzięki
tak Koleżanko - ale są takie mendy - co kupią byle co i zapłacą aby się zemścić.
Tym bardziej ,że jak widzę masz w ofercie także tańsze produkty.
Co do Base - to integrator - abonament wychodzi coś koło 134 zeta na miesiac.
Co potrafi ? wg. mnie - wszystko 🙂
Możesz tam prowadzić swój magazyn ze stanami mag. Sam ściągnie / doda - w zależności jak go skonfigurujesz. Być może to odpowiedź na Twoje bolączki. Po prostu przypilnuje za Ciebie tą [edycja] 🙂
Mi się na szczęście to nie zdarzyło.
Co co Base Linkera to widzę że on integruje wszystkie platformy, a ja sprzedaję tylko na allegro bo nie mam czasu na złożenie sklepu. Gdyby mi np. aktualizował stany do poprzednich po anulowanych zakupach to bym mogła o tym pomyśleć, ale tak to nic mi nie da, ale dziękuję
da 🙂 zaimportujesz wszystkie aukcje z Allegro do magazynu Base Linkera - dwoma Klikami.
Teraz masz swój magazyn 1:1 zgodny z allegro w magazynie BL i........... robisz co chcesz 😉
Poza tym nie wiem jak Ty - ale ja mam szablony - zakładam sobie produkt w magazynie BL - i potem mogę wystawić paroma klikami - X aukcje na allegro.
Ps. nie pracuje w BL aby nie było 😄 Po prostu mi to ratuje 60% czasu na operacje na Allegro - zatem polecam
Poczytam jeszcze ale mi szablony nie są potrzebne
aha jak Ci mogę polecić - zainwestuj w Base Linkera - to Ci sporo pomoże