Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Od wczoraj pojawil mi sie ten problem z wysylka zamowienia.
Nie bardzo wiem, czy moge samodzielnie cos zrobic? Czy to jest po stronie administratorow?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Grzegorz
@ZakupWTwoimStylu cześć Grzegorz! Podaj proszę numer zamówienia, którego to dotyczy.
0fa586f0-0b54-11f0-ba71-dddbe5c5873b
@ZakupWTwoimStylu dziękuję! Upewnij się proszę, że masz uregulowane opłaty w InPost, ponieważ nie mamy innych zgłoszeń, komunikat dotyczy indywidualnej umowy, najczęściej jest związany z nieopłaconą fakturą lub brakiem środków na saldzie jeśli korzystasz z konta przedpłaconego.
Chcialbym dopytac. Przejrzalem swoje konto profilowe Inpost i nie mam zadnych faktur. Przesylki wysylane byly i oplacane bezposrednio z hurtowni razem z przesylka (dropshipping). Czy jest mozliwosc taka, ze dana hurtownia nie rozliczyla sie z Inpost, a ja teraz mam problem z wyslaniem od nich zamowienia?
@ZakupWTwoimStylu żeby nadawać przesyłki InPost konieczne jest posiadanie umowy i wybranie jej podczas nadawania przesyłek. Jeżeli hurtowania nadawała Twoje przesyłki na tej samej umowie, to może tak się stać, że nieuregulowane saldo teraz uniemożliwia Ci nadanie przesyłki.
Mam umowe z inpost, ale jak wchodze do "manager paczkomaty" na swoj profil, to nie mam tam zadnej faktury do oplacenia, ani na mailu. A wszystkie przesylki byly nadawane i oplacane przeze mnie z gory w hurtowni razem z wysylka. Czyli wniosek z tego, ze jutro powinienem wyjasnic to z hurtownia.
@ZakupWTwoimStylu w jaki sposób generujesz listy przewozowe?
@ZakupWTwoimStylu skoro płaciłeś za przesyłki hurtowni, to na jakiej podstawie szukasz faktur u siebie ? hurtownia powinna Ci z refakturować dostawy 🙂