anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Automatyczne zakończenie aukcji przez Allegro

PlanetNature
#7 Wielbiciel#

Witam,

Mam pytanie. W dniu dzisiejszym serwis Allegro kilkukrotnie zakończył kilkadziesiąt z moich aukcji pomimo zaznaczonej opcji, że aukcja trwa do wyczerpania przedmiotów. Ponownie wystawiam te aukcje i po jakimś czasie znowu sa automatycznie zakańczane przez Allegro. Miał ktoś tak może i zna rozwiązanie? Czy to błąd Allegro czy inny powód?

Z góry dziekuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

xyz96
#21 Demiurg#

Może naruszają regulamin i Allegro Ci je zamyka. Sprawdź pocztę, czy nie otrzymałeś powiadomienia w tej sprawie.

oznacz moderatorów

PlanetNature
#7 Wielbiciel#

Raczej nie bo niektóre aukcje są już wystawione od 2-3 miesięcy i do tej pory nie było takiego problemu a niektóre np. od dwóch tygodni. Zawsze korzystam z tego samego szablonu. Nie znalazłem maila o naruszeniu regulaminu.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

Może to jakiś błąd Allegro, ktoś tu już dziś pisał o takim samym problemie. Wznawiał zakończone aukcje, które po minucie znowu się kończyły automatycznie.

oznacz moderatorów

PlanetNature
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za informację.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@PlanetNature, czy mogę poprosić Cię o numery kilku licytacji, o których mówisz? Postaram się sprawdzić, co jest przyczyną. 🙂

Maja
   Moderatorka

ehydropol
#7 Wielbiciel#

Proszę,  o informację czy był to błąd allegro czy sprzedającego , ponieważ mi również w ten sposób aukcje kończą

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ehydropol, podaj, proszę, przykładowy numer takiej oferty.

Maja
   Moderatorka

bbtapes
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, również poproszę o informacje.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@bbtapes najprawdopodobniej oferty, które zostały usunięte naruszały zasady dotyczące opisu lub miniatury. Napisz proszę do nas za pomocą tego formularza, aby poznać szczegóły. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

wszystko_tanio_
#1 Nowicjusz#

czy coś wiadomo co było przyczyną?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@wszystko_tanio_ W przypadku Twojego konta przyczyną usunięcia ofert 16 października były duble w kategoriach. Zgodnie z Regulaminem Allegro publikacja więcej niż dwóch ofert dotyczących tego samego przedmiotu z parametrem stan "Nowy" w ramach tej samej podkategorii jest zabroniona. Podczas sprawdzania, czy oferty są powielone, bierzemy pod uwagę: 

• produkt, z którym oferta jest połączona,
  • parametry (w tym numery EAN),
  • miniaturki.

Za powieloną uznajemy każdą ofertę, w której występują jednocześnie wszystkie czynniki wymienione powyżej. 

oznacz moderatorów

BATER_2004
#7 Wielbiciel#

a jeżeli wg. producenta jeden przedmiot  ( dywaniki samochodowe ) o tym samym indeksie i kodzie EAN jest oferowany do np. 7-miu róznych modeli produkowanych przez kilku producentów w róznych latach ?? A takich modeli  prosze  mi  uwierzyć jest bardzo  wiele , rózni producenci  produkują auta na tych  samych  płytach podłogowych

oznacz moderatorów

karlosastragsi
#8 Zapaleniec#

Dokładnie mam to samo, w dniu wczorajszym zakończone 20tyś. naszych ofert. Mamy powystawiane części, które pasują do kilku, czasem nawet dwudziestu różnych modeli. Oferty skierowane do różnych modeli aut, powiązane z wersjami silnikowymi/nadwozia z katalogu. Ktoś, kto wymyślił duble ofert, nie wziął w ogóle tego pod uwagę. Pisałem wczoraj kilkakrotnie do allegro, ale odpowiedzi sa lakoniczne i żadnych konkretów. Czekam, co dzisiaj odpowiedzą.

Zmiany, które powinny pomagać, kompletnie rozbijają mi biznes. Oferty tworzyliśmy latami i w minutę zostało to zrujnowane. Nie rozumiem tego kompletnie.

Wznowiłem oferty ponownie, bo nie mogę sobie pozwolić na przestój, póki nic sensownego allegro nie zaproponuje. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Niby zmiana miniaturki i tytułu ma pomóc.

oznacz moderatorów

karlosastragsi
#8 Zapaleniec#

Tytuły mam różne, a miniaturki takie same, bez przesady, żebym teraz w kilkudziesięciu tysiącach ofert zmieniał zdjęcia, niby czemu ma to służyć 🙂 Czekam na specjalistów z allegro, aż dadzą szybkie rozwiązanie dla tego tematu.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@karlosastragsi rozumiem, że jest to trudna sytuacja, jednak nie jestem w stanie zrobić nic więcej, niż Doradcy, z którymi prowadziłeś korespondencję e-mailową.
Modele aut do których pasuje produkt powinny być wpisane do sekcji "pasuje do", zasady są takie same dla wszystkich sprzedających, więc wszystkie oferty będą miały wpisane modele aut w sekcji "pasuje do", a nie w tytułach ofert czy w kilkudziesięciu różnych ofertach. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

motoPwzibi
#7 Wielbiciel#

W sekcji ,,pasuje do" nie ma 3/4 modeli. Zastosowanie niektórych przedmiotów to ponad 700 modeli, z czego 600 nie ma w 'pasuje do'. Dodając modele, których nie ma, musimy oczekiwać weryfikacji (która nie zawsze jest pozytywna) i trwa nie wiadomo ile czasu. Do tego, trzeba ponownie wrócić na ofertę, aby dodać już zweryfikowany model. Klienci w większości wyszukują towar, wpisując w wyszukiwarkę nazwę danego modelu, a nie używając wyszukiwarki po motocyklu (pasuje do). 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@motoPwzibi jeśli nie ma odpowiednich informacji, to zgłaszajcie to proszę za pomocą formularza, jeśli weryfikacja będzie negatywna, poprosimy o informację, będziemy działać.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

motoPwzibi
#7 Wielbiciel#

Nie jest to jeden model, lecz setki modeli (każdy rocznik musi być osobno - według 'pasuje do').

Jest to bardzo czasochłonne i uciążliwe ze względu na to, że na weryfikację trzeba czekać nie wiadomą ilość czasu, po czym ponownie wrócić do aukcji i dodać te setki modeli jeszcze raz (z czego nie wszystkie zostały pozytywnie zweryfikowane). 

oznacz moderatorów