anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd dodawania umowy własnej Poczta Polska

lukater_pl
#7 Wielbiciel

Witam, 

Przy próbie dodania umowy własnej wyskakuje błąd: 

"Urząd nadania jest wymagany"

oraz

"Dla podanego loginu i hasła nie można pobrać listy urzędów nadania. Sprawdź, czy wprowadzone dane są poprawne.
Upewnij się także, czy w Elektronicznym Nadawcy masz ustawioną domyślną kartę z podpiętymi urzędami nadania, oraz czy konto nie zostało zablokowane przez Pocztę Polską."

Czynności wykonane: 
Zmiana hasła i próba logowania do e-nadawcy (login i hasło na pewno są poprawne).
Zmiana przeglądarki i czyszczenie ciasteczek.
Kontakt z Pocztą Polską (po ich stronie wszystko jest ok)

Co ciekawe błąd wyskakuje zawsze - niezależnie czy wpisuję poprawne hasło, czy nie. Nie ma znaczenia czy numer umowy jest poprawny czy nie, cokolwiek nie wpiszę w pola obowiązkowe, efekt zawsze ten sam. 
Wydaje się że strona nawet nie próbuje się zalogować do elektronicznego nadawcy - tyle samo czasu system potrzebuje na wygenerowanie błędu przy poprawnych danych do logowania jak i przy błędnych danych. 

Czy to jakiś standardowy problem? 
oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@lukater_pl skonsultuję to z zespołem Wysyłam z Allegro, ale napisz proszę jeszcze, czy na umowie, którą próbujesz dodać do Allegro są pobraniowe metody dostawy (Allegro Kurier Pocztex pobranie oraz Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex pobranie)?
Pytam, ponieważ w przypadku Poczty Polskiej są to jedyne metody dostawy, które można nadawać na umowie własnej w Wysyłam z Allegro. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lukater_pl
#7 Wielbiciel

Tak, na umowie są przesyłki pobraniowe.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@lukater_pl A po co sobie utrudniać życie? Zaciągaj przesyłki Allegro do Elektronicznego Nadawcy, zamiast odwrotnie, i problemów nie będzie. Po co w ogóle używać WzA do obsługi Poczty P.?

oznacz moderatorów

lukater_pl
#7 Wielbiciel

Bo korzystam z Managera Allegro i łatwiej by mi było utworzyć paczkę bezpośrednio z Allegro niż logować się do Poczty, tam czekać na import zleceń. Jeśli Allegro daje taką możliwość to chciałem to wykorzystać. 

oznacz moderatorów

la_nika

@lukater_pl dziękuję! Konsultuję to i wrócę z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@lukater_pl spróbuj proszę ponownie dodać umowę do Wysyłam z Allegro.
Problem nie powinien już występować. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów