Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ten błąd cały czas u mnie występuje - mam potwierdzoną ochronę marek
od tygodnia piszę o allegro w tym temacie i nikt nie raczy mi pomóc lub nawet odpowiedzieć na zgłoszenie 😞
W związku z brakiem potwierdzenia znajomości Warunków Ochrony Marek, nie możesz wystawić oferty z produktami z listy marek chronionych, zawartej w załączniku nr 1 cz. II art. 2 do naszego regulaminu. Jeśli chcesz wystawić oferty z tymi markami, zaakceptuj Warunki Ochrony Marek. Jako sprzedający mający konto zwykłe, skorzystaj z Allegro Lokalnie.
@WszystkoZaMniej czy możesz podesłać jeszcze zrzut z formularza wystawiania oferty z komunikatem, jaki cytujesz?
Podesłałem.
@WszystkoZaMniej dziękuję, wyjaśniam to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
Dziękuje.
@WszystkoZaMniej czy mogę poprosić Cię o sprawdzenie, czy problem wciąż występuje?
Komunikat nie powinien się już pojawiać.
Hej. Widzę ze problem został rozwiązany. Dziękuję i pozdrawiam.
@WszystkoZaMniej super! Dziękuję za potwierdzenie 🙂
Witam, mam ten sam problem na swoim drugim koncie allegro. Mogę prosić o pomoc? 😊
@SwooshStyleStore oczywiście, zgłosiłam ten problem. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@SwooshStyleStore problem nie powinien już występować. Przepraszam, że czekałeś na odpowiedź!
Dziękuję serdecznie 😊
Dzień dobry, u mnie podobny problem z wystawianiem. Da się cos z tym zrobic?
Dobre... Na Allegro zaczynają się mnożyć marki jak "grzyby po deszczu".
I tak np. jest pewien jeden (jedyny) producent części zamiennych do sprzętu AGD.
Nie produkuje tych części pod konkretną firmę, więc żadna firma nie może uznawać sie za producenta tego towaru, ani podawać to jako swoją "markę".
Lecz nie na Allegro - tutaj jest to dopuszczalne. Wystarczy podać w katalogu własną "fikcyjna markę" - tak robią największe firmy na Allegro i nikt im tego nie zabroni. Nawet mogą zgłosić swój kod EAN do bazy - nikt nie wymaga od nich wskazania zakładu produkcyjnego.
A potem przykładowa sytuacja - jedyny producent ma awarię maszyny - 2 tygodnie. I u tych wszystkich pseudo-producentów , wystawiających towar pod własną marką, ten towar jest też niedostępny.
Jak to można nazwać? - w/g mnie tylko jako oszustwo. Lecz Allegro nie przyjmuje takich zgłoszeń, a jak to duża firma- to już nie ma o czym mówić.
Ostatnio taka duża firma zgłosiła moją aukcję - napisałam do nich, że to nie w porządku, gdyż ja mogę zgłosić kilkadziesiąt ich aukcji (napisałem również do Allegro o wyjaśnienie).
I teraz popatrzcie, co mi odpisali:
- Ta firma - odpowiedzieli, że nic takiego nie robili, bo nie mają na to czasu
- Allegro - bo otrzymali zgłoszenie od przedstawiciela tej firmy, że sprzedajemy towar podszywający się pod ich produkt, (obydwa towary pochodziły od tego samego producenta) lecz to oni przywłaszczyli sobie prawa do produkcji.
- A generalnie ta firma prowadzi sprzedaż produktów podszywając się za producenta i wystawiając je pod własną marką. To jest bardzo duża i znana firma, otrzymała nawet jakieś "laur konsumenta" lub coś w tym rodzaju, lecz oszukuje kupujących, podając się za producenta bardzo wielu części.