anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd podczas importu allegro - Informacja o bezpieczeństwie nie została zdefiniowana dla produktu

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Witam. Mam problem polegający na tym, że podczas importu z pliku CSV wyskakuje mi błąd i w raporcie dostaję informację "Informacja o bezpieczeństwie nie została zdefiniowana dla produktu". Zakładam, że chodzi o pozycje:

Informacje dot. bezpieczeństwa i zgodności produktu
Informacje o bezpieczeństwie <218669>

Niestety nie mogę znaleźć informacji jak wygląda poprawna treść jeśli chodzi o uzupełnienie tych pozycji i jakie mam opcje do wyboru (mowa o pliku do importu, normalnie w aukcji wiem jak to uzupełnić). Dodatkowo w momencie kiedy exportuje moje produkty z tymi ustawieniami to te pola są puste (liczyłem, że będę mógł podejrzeć jak to wygląda już w poprawnie wystawionych ofertach). Będę wdzięczny za wniesienie coś w tym temacie.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @69xemx69, dziękuje za zgłoszenie.

Podeślij proszę zrzuty ekranu przedstawiający wspomniany przez Ciebie błąd.
Do jakiej kategorii należą produkty, które chcesz wystawić?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Mowa o kategorii: Części karoserii > Klapy bagażnika > Pozostałe (254557). Ogólnie 99% produktów, które wystawiam są w kategorii Motoryzacja > Części samochodowe...

errorroduo.jpgerrorrouno.jpg

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 napisz proszę, czy korzystasz z szablonu Allegro?
Czy możesz przesłać plik, który próbujesz wgrać e-mailowo na adres spolecznosc@allegro.com?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Korzystam z wyeksportowanego pliku Allegro pobranego poprzez "pobierz plik z ofertami". Wysłałem pliki na których pracuję na wskazanego maila. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 niestety nie otrzymałam żadnego e-maila, czy możesz upewnić się, że nie wkradła się literówka a adresie? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Wysłałem na "spolecznosc@allegro.com" (skopiowałem teraz adres z wysłanych wiadomości) i nie dostałem zwrotki, że wiadomość nie została dostarczona. Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 nie otrzymałam go niestety, a czy otrzymałeś wiadomość zwrotną 
Adres spolecznosc@allegro.com służy jedynie do przesyłania dodatkowych informacji, związanych ze zgłoszeniami na forum Allegro Gadane...?
Jeśli nie, to wiadomość do nas nie dotarła, nie wiem, co może być powodem, ale w takim razie prześlij proszę ten plik za pomocą formularza, wybierając kontakt w wiadomości e-mail. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Wysłałem wiadomość za pomocą zgłoszenia z załącznikiem. Pozdrawiam.
zgłoszenie.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 czy możesz napisać, z jakiego konta wysłałeś to zgłoszenie? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Z konta 69xemx69. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 przykro mi, ale coś jest nie tak, ponieważ ostatni kontakt przez formularz z tego konta pochodzi z 29 października 2022 roku. 
Czy otrzymałeś e-mailowe potwierdzenie zgłoszenia z numerem sprawy? Czy możesz podać numer sprawy?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Niestety nie dostałem takiego potwierdzenia. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Wysłałem kolejne zgłoszenie. Dostałem maila zwrotnego, nr 50274480. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 dziękuję! Teraz wiadomość dotarła, poprosiłam odpowiedni zespół o weryfikację i pomoc w tej sprawie, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 
Pozdrawiam!  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

69xemx69
#8 Zapaleniec#

Dziękuję. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@69xemx69 otrzymałam odpowiedź, że powinieneś wybrać wartość dla kolumny "Informacje o bezpieczeństwie" z listy, dokładnie tak samo jak to robisz w przypadku np. "Informacje o gwarancjach (opcjonalne)".
Jeżeli nie widzisz w tej kolumnie wartości, to znaczy, że albo masz nieaktualny szablon, albo nie dodałeś na koncie informacji o bezpieczeństwie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów