Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
kupujący wybrał przesyłkę Allegro DPD, chcę ja nadać standardowo jak zawsze z Allegro "nadaje" ale wyskakuje bład -Błąd przetwarzania Ulica odbiorcy zawiera nieprawidłowe znaki allegro- kupujący ma w adresie podanie polskie znaki (ale to chyba nie problem) ma też dodany po numerze domu przecinek i w nawiasie dodatkową informację dla kuriera, to wygląda tak - IMIĘ NAZWISKO ADRES 5, (DODATKOWA INFORMACJA) - czy ten nawias może być przyczyną że nie mogą nadać tej paczki, mogę to jakoś edytować?
Zmieniasz to tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia
chyba jakaś ślepa jestem, nigdzie nie widzę tego aby móc to edytować.
Jak nadaje na Pocztę to zdarza się, że jest błąd w adresie. Można to edytować i zmienić. Czasem chodzi o spację, myślnik itp...
@MN-MN wejdź proszę w zakładkę Zamówienia, wyszukaj to zamówienie, następnie kliknij proszę "nadaj przesyłkę", w części Dane odbiorcy (kupującego), kliknij "zmień":
Będziesz mogła edytować adres i usunąć znaki, które powodują problem.
Ogólnie rzecz biorąc kupujący robią wiele błędów, które rażą szczególnie te osoby, które szanują ortografię i język polski. W adresach pojawiają się przecinki przy numerach, nazwiska i imiona zaczynają się małymi literami a nazwiska dwuczłonowe rozdzielane są spacjami lub myślnikami i spacjami (tam ma się znajdować łącznik). W jednym adresie można znaleźć kilka błędów różnej natury. Również małymi literami pisane są nazwy ulic i miast. To są oczywiste błędy ortograficzne. Ale kto dziś dba o język polski?