anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd w menu Mój asortyment. Ktoś zapomniał o parametrze "Czas wysyłki"

Kategorie
kupujący
kupujący 1045
inne
inne 209
Statusy
new
Nowy pomysł
Pomysł oczekuje na formalną weryfikację
314
needs_info
Wymaga uzupełnienia
Poprosiliśmy autora pomysłu o uzupełnienie go
77
investigating
Weryfikowany
Allegro sprawdza, czy pomysł jest możliwy do wykonania
212
accepted
Zaakceptowany
Pomysł został zaakceptowany i przekazany do realizacji
111
declined
Odrzucony
Pomysł nie będzie mógł zostać zrealizowany...
1032
delivered
Zrealizowany
Pomysł został wdrożony i jest już widoczny w Allegro!
525

Błąd w menu Mój asortyment. Ktoś zapomniał o parametrze "Czas wysyłki"

nikl
#14 Krzewiciel#

Człowiek jest jak ślepy we mgle. Na liście ofert nie da się zobaczyć czasów wysyłki. Nie ma filtrowania ani wyszukiwania, ani sortowania po czasach wysyłki. Jakby ktoś kompletnie zapomniał o tym parametrze. A to u mnie akurat ustawia się i zmienia bardzo często. Oczywiście zapomnieliście zrobić porządnie ustawień zaopatrzenia, tak żeby wpisać dzień dostawy, a czas wysyłki na aukcjach zmieniałby się każdego dnia automatycznie. Niestety trzeba to robić wszystko ręcznie, a człowiek nie ma przeglądu sytuacji, bo nie wyświetla się ten parametr na listach ofert. Wykonywanie tego przez mozolne edytowanie każdej oferty jest nie realne. Trzeba prosić AI, żeby przejrzała oferty i wywnioskowała, które mają długie czasy dostaw wpisane. Chory system. Tyle razy zgłaszane, a Allegro nadal olewa Partnerów. Zbędne **piiip**oły się wyświetlają, a ważnych rzeczy brakuje.

3 Komentarze
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@nikl jak rozumiem masz na myśli dodanie w [mój asortyment] filtru umożliwiającego wyszukanie ofert po konkretnym deklarowanym czasie nadania? Proszę doprecyzuj. Na ten moment w [mój asortyment] jest możliwość filtrowania po przypisanym cenniku dostawy. 

nikl
#14 Krzewiciel#

Najlepszym rozwiązaniem jest wyświetlanie Czasów wysyłki na liście ofert. Jest cena, jest ilość, brakuje czasu wysyłki. Najlepiej pole edytowalne tak jak cena i ilość.

Marzeniem byłoby wprowadzenie daty dostawy, tak aby czas wysyłki codziennie aktualizował się. Czyli wpisuję że dostawa do mnie dojdzie za 20 dni i wtedy czas wysyłki automatycznie ustawi się na 20, jutro na 19, pojutrze na 18, a w dniu dostawy na 1. Tak jak w normalnych systemach sprzedaży.

Jeśli nie potraficie, to przynajmniej sortowanie, filtrowanie,  lub wyszukiwanie po czasach wysyłki.

nikl
#14 Krzewiciel#

A tak w ogóle, to ten Czas wysyłki jest strasznie niedokładny. Nie da się wpisać np. 40 minut. Przez to nie potraficie prawidłowo ocenić czy paczka wyjdzie danego dnia czy nie wyjdzie. Też można by to przy okazji naprawić.

oznacz moderatorów