anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne automatyczne tłumaczenie

Zielony_Sklep
#9 Pomysłodawca#

Okej, więc jest taki problem na stronie allegro.cz. Chodzi o zakładkę "O sprzedającym". Tam wszystko jest tłumaczone na język czeski, nawet nazwy własne jak nazwa sprzedającego czy adres, który nie powinien być tłumaczony. To dziwne, bo inne sklepy nie mają tego problemu i ich nazwy i adresy nie są tłumaczone. Napisałem tydzień temu na VIP-a i do opiekuna, ale oczywiście od tygodnia cisza.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Zielony_Sklep skontaktowałam się już z Twoim opiekunem, który cały czas działa w Twojej sprawie, ale potrzebujemy jeszcze chwilę czasu. Na pewno otrzymasz od niego odpowiedź, więc poczekaj proszę jeszcze cierpliwie.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Zielony_Sklep
#9 Pomysłodawca#

Dalej opiekun nie przekazał mi informacji od działu tłumaczeń, czy mój problem został naprawiony. Dodatkowo zgłaszałem wcześniej inny problem z tłumaczeniem, mianowicie automatyczny tłumacz słowo "Parametry" tłumaczy na język czeski jako "vestavná lišta: Na straně kola", a to z kolei tłumaczy się na polski jako "Wbudowana szyna: z boku koła". To tłumaczenie zostawia wiele do życzenia, zwłaszcza w dobie tłumaczeń za pomocą uczenia maszynowego. Ten problem z tłumaczeniem zgłaszałem 25 stycznia. Otrzymałem informację, że zespół zajął się tym, ale do dzisiaj nie mam żadnej informacji, a na naszych ofertach dalej jest to błędnie tłumaczone.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Zielony_Sklep problem, który nam zgłosiłeś nie jest jeszcze do końca rozwiązany, ale Twój opiekun cały czas pracuje nad tym, aby go naprawić, także możesz być spokojny, działa cały czas w Twojej sprawie. Rzeczywiście nie mamy jeszcze potwierdzenia, że problem z tłumaczeniami już nie występuje, ale otrzymujesz od opiekuna informacje, że sprawa jest w toku w korespondencji mailowej. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów