Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Zauważyłem, że w aukcjach na allegro cz pojawia się błędne tłumaczenie.
Przykładowo w polskiej wersji aukcji mam informację, że okładka gry jest w j. polskim.
Lub polska wersja językowa jest dostępna po pobraniu aktualizacji.
W wersji czeskiej, automat zmienia informację z polskiego na na j. czeski. Tak więc klient z Czech jest w tym momencie wprowadzany w błąd, bo myśli że kupuje grę w czeskiej wersji.
Pojawia się to praktycznie w każdej aukcji w której jest informacja o j. polskim.
Proszę o informację jak można to rozwiązać.
@Myhaa Cześć, czy mogę Cię prosić o przykładowe linki/numery ofert, w których wystąpił ten problem?
Teraz widzę że problem pojawia się głównie w aukcjach gdzie jest napisane polsko -angielska. Słowo polsko jest tłumaczone na czesko
I tutaj kolejny przykład gdzie słowo polski komentarz, zastąpiony został na czeski komentarz
https://allegro.cz/nabidka/fifa-23-legacy-edition-pl-nintendo-switch-novy-13183730757
W poprzednim poście wkleiłem zły link do innej gry. Tutaj poprawna aukcja w wersji czeskiej.
https://allegro.cz/nabidka/lego-marvel-collection-pl-ps4-nove-3-hry-14202810589
@Myhaa Dziękuję Ci bardzo, zgłosiłam już tę sytuację do odpowiedniego zespołu. Dam znać, kiedy tylko czegoś się dowiem.
@Myhaa Ten problem mamy już rozwiązany, wystarczy ponownie przetłumaczyć oferty (przejdź do zakładki Mój asortyment, wybierz ofertę i przejdź do sekcji "tłumaczenia").
Dziękuję za informację. Ale co teraz z kupującymi którzy zakupili w tych aukcjach? Co jeżeli otrzymam komentarz negatywny lub obniżoną ocenę. Wpłynie to negatywni na moją sprzedaż, a nie jest to moja wina. Niestety zauważyłem błąd dopiero po wysłaniu zamówień.
@Myhaa Generalnie za poprawność oferty odpowiada sprzedający, ale jeśli rzeczywiście dostaniesz negatywny komentarz, to napisz tutaj. Zobaczymy, co uda się zrobić.
Przecież to nie mój błąd, a wasz tłumacz zmienił nazwy. Oferta na polskiej aukcji była poprawna. Ja nie mam nawet możliwości edycji treści aukcji na allegro cz. Nie wiem jak można przetłumaczyć polsko na czesko...