anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędnie działający nowy panel reklamacje - sporo kasy może uciec

Plan_A
#7 Wielbiciel

Proszę o informacje czy szanownych Państwa Allegro też w ten sposób doi na kasę?

Krótkie naświetlenie:

Klient sklada reklamacje i mam dwa "przyciski" - sposób dostarczenia + odrzucam/akceptuje

Krok1) Klient odesłał mi podkaszarkę z informacją, że "nie działa". Przyszła do mnie i okazuje się "działa". Bo klient nie umiał jej włączyć.

Krok 2) Odrzucam więc reklamacje poprzez nowy panel "dyskusje - reklamacje" klikając ODRZUCAM i odsyłam klientowi towar ponownie ponieważ z podkaszarką wszystko jest ok.

UWAGA tutaj! Klient wtedy otrzymuje standardowe info - "ODRZUCONO ALE JAK COŚ TO PROTECT"

Krok 3) Klient pisze do protect - że odrzucono i - jakiś automat bo nikt nie czytał przebiegu zwraca mu kase.

Krok 4) Klient ma i kase i podkaszarke.

Ta sytuacja gdzie odrzucam reklamacje + klient od razu dostaje kasę - gdzie nikt nie weryfikuje nigdy nie zdarzała się przedtem teraz każda odrzucona reklamacja to zwrot kasy bez względu czy klient nie potrafił włączyć produktu czy jak w drugim przypadku z faktu braku elementu, którego klient mi nie dosłał. 

Zaznaczam nie jestem bucem - właże tym ludziom w d .... więc moje pytanie. Czy aktualnie AI lub automat oddaje kase klientom dla każdej odrzuconej reklamacji w panelu? Nie było tego przycisku - nie było problemu.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Plan_A  nie oddają każdemu, ale fakt, że jest to irytujące, bo nawet jak klient ma załatwione wszystko pozytywnie i przestaje pisać  w dyskusji, to po jakimś czasie odzywa się bot z informacją "możesz oznaczyć Dyskusję jako nierozwiązaną i wystąpić o zwrot pieniędzy z Allegro Ochrona Kupujących"

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Plan_A czy to Twoja kasa ? druga sprawa inaczej się na dziś nie da 😞 piszę tu o portalu, konkurują tak naprawdę z Ali czy Temu a tam reklamacje są uznawane z automatu i pewnie do tego dojdzie tu ( piszesz o problemie, dołączysz zdjęcia nie ważne czy uszkodzone w transporcie czy nie pasuje bo bubel, oddają kasę w kilka minut ) 😞

Pamiętaj że zadowolony klient to klient który powróci na Allegro a tym samym Ty zarobisz 🙂 Allegro patrzy na swoje statystyki i swój biznes to czy się Tobie podoba to inna sprawa, nikt nikogo na siłę tu nie trzyma, a ile firm to wytrzyma zobaczymy 🙂

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11  problem w tym, że czasem kasę oddają ze swojej kieszeni, a czasem z kieszeni sprzedającego, więc czasem jest to moja kasa

oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

Allegro Protect jest finansowane z pieniędzy sprzedawcy - nie spotkałem się z innym przypadkiem.

oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

@Plan_A czy to Twoja kasa? Tak. Możesz rozwinąć co miałeś na myśli? Czyja byłaby inna. Wszystko co piszesz tak jest mi znane i potwierdzam, chciałem tylko uzyskać potwierdzenie w niedoli 🙂

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Plan_A 

jak Ci Allegro zakosiło w ten sposób kasę to się odwołuj - jak chcą robić prezenty kupującym, to niech robią za swoje pieniążki

U nas w podobnych bezsensownych sytuacjach allegro robiło prezenty za swoje

chociaż te komunikaty pojawiały się także u nas

oznacz moderatorów