anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

bardzo duża dopłata DHL do paczki

ElektroTechExtra
#10 Popularyzator#

Witam, 15 listopada nadałem paczkę dziś zerkam w opłaty a tam doliczono dodatkowo 299 zł za to niby że paczka była powyżej 50 kg, zważyłem owe produkty w jedną całość i pokazało mi 18 kg bez pudełka więc max 20 kg wszystko ważyło, paczka nie duża realne wymiary normalnie przeszyły przez formularz 

jaka jest szansa na odzyskanie pieniędzy 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23

Monika__L
#16 Inspirator#

Nie chodzi o suwanie po sorterze

tylko paczka po paczce 

oznacz moderatorów

mako_poznan
#10 Popularyzator#

Pracowałem na sortowni UPS. I paczki owinięte streczem są w tym najgorsze, że się potrafią ze sobą skleić. Często było tak, że jechały przez sorter dwie sklejone ze sobą.  Wtedy jest dopłata bo skaner widzi jeden list przewozowy a mierzy i waży razy dwa:)

oznacz moderatorów

ElektroTechExtra
#10 Popularyzator#

czyli nie słuszna dopłata według mnie, skleiło by się 50 paczek i ważyły by 2 tony to miałbym 3000 zł ?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

Reklamacja i walka, a za chwilkę DHL będzie obowiązkowy w Allegro Delivery 😞 trzeba będzie się pożegnać ze smartem i zostawić jedną porządną firmę @InPost nigdy nie miałem żadnej dopłaty, kurierzy zawsze odbierają paczki z firmy na czas,  nigdy nie miałem żadnego zapytania od klientów co z moją paczką, święta wszystko doręczone przed wigilią itp. 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów