anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bardzo proszę Allegro o jakąś informację dla kupujących żewystawianie faktury do paragonów bez NIP

DrukujTanio
#9 Pomysłodawca#

Z tego co wiem wystawianie faktur do paragonów bez NIP jest nielegalne. Jednak masa kupujących co nie podają danych do faktury ani NIP-u a potem żądają faktury po kilku dniach. Oczywiście nie wystawisz a Ci zaszkodzi komentarze pod byle pretekstem a sprzedający łamie prawo z tego co wiem. Proszę o informację by kupujący nie zadali wystawianie faktur jak nie podaja dno nich danych i by zablokować takim komentarze.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg#

@DrukujTanio informacja jest widoczna przy tworzeniu przez kupującego karty dostawy 

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#9 Pomysłodawca#

A potem i tak jak widzi że dostał paragon, nagle mu się faktury zachciewa a jak nie wystawisz to zagrażasz sobie odpowiedznim komentarzem i takich wiadomości że mam wystawic fakturę mam co jakis czas.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@DrukujTanio to co robią klienci nie jest niczym innym jak nakłanianiem do łamania prawa , krótka informacja zwrotna załatwia sprawę również komentarza .

Art. 255. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@DrukujTanio tak jak pisał @mdrogeria wyświetlamy klientom taką informację. Oczywiście nie powinieneś wystawiać faktury, jeżeli nie zostały podane odpowiednie dane.

Jeżeli w komentarzu klient napisze, że nie otrzymał fv, a nie podał danych do niej (i nie zaznaczył, że chce otrzymać fv), to taki komentarz możemy jak najbardziej usunąć. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Podejdź do kogoś wyższego stażem lub stanowiskiem i potwierdź tondo tu napisałaś, proszę… 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Monika__L co do której części mojej wypowiedzi masz wątpliwości? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Że usuniecie komentarz negatywny od klienta który nie otrzymał faktury bo jej nie zamówił 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Monika__L tak, jeżeli klient nie podał nipu i zaznaczył w komentarzu [brak faktury VAT] to możemy ten komentarz usunąć. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@DrukujTanio

Jak najbardziej możesz wystawić FV do paragonu bez nr NIP, tylko musi to być faktura na osobę prywatną.

oznacz moderatorów