Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Musiałem użyć przenośni ponieważ allegro blokuje słowo A......n ( **piiip** )
Czytaliście może artykuł na bankierze że do Polski wchodzi **piiip**. Obecnie negocjuje ceny z pocztą polską.
Ciekawe czy będzie jak w przypowieści biblijnej że Dawid polski żurb (allegro) wygra z amerykańskim bizonem Goliatem ( **piiip**)- , czy będzie bardie bardziej realistycznie że **piiip** złamie monopol na polskim rynku e- commers i allegro podkuli ogon.
Zawsze może być remis - ale według mnie zawsze musi być samiec alfa który kieruje stadem i po kilku miesiącach się wypomni lider
Choć kiedyś allegro wygrało na polskim rynku z **piiip** oraz świstakiem
Zapowiada się ciekawe starcie 😉
@dolina_ksiazki Wyjdą szybciej niż weszli. Nie mają w starciu z Allegro najmniejszych szans.
nie przekreślał bym na starcie szans amerykańskiego bizona . Oni mają kapitał - mogą przeczekać spokojnie. Moim zdaniem sprzedawcy posiadający powtarzalny asortyment (nowy) pewnie rozłożą siły na dwie platformy + własny sklep. Sprzedawcy rzeczy unikalnych ( używanych) będą musiały wybrać między platformami . Mało prawdopodobne aby amozon lub allegro udostępnili narzędzia sprzedażny tego samego przedmiotu na dwóch platformach.
Allegro jest liderem na polskim rynku natomiast amerykański bizon na światowym - więc jak dla mnie może być ciekawie. Wiele jest przedmiotów które w Polsce ciężko sprzedać lub osiągają ceny znacznie niższe niż poza granicami. Dla europejczyka lub amerykanina allegro nic nie znaczy , raczej będzie szukał na a......m lub na e....y
Raczej wejdą i zmienią szyld. Kupowałem ostatnio czytnik na Am....nie, bardzo szybko się tam odnalazłem. Mam wrażenie że to już się dokonało.
W niektórych branżach może być małe przetasowanie, ale spodziewam się, że dotknie to bardziej dużych sklepów z elektroniką niż zwykłych sprzedawców. Zależy też ile wyłożą na reklamę - bo tak faktycznie już tutaj są, tylko nie krzyczą o tym za głośno. Natomiast wydaje mi się, że każdy sprzedawca powinien spojrzeć i sprawdzić jak wygląda jego branża na tamtym portalu i zastanowić się czy jest to jakieś ryzyko.
Allegro natomiast powinno trochę przyhamować z dodawaniem prowizji od prowizji - koszty tam nadal są trochę wyższe, ale nie jest to duża różnica. Przydałaby się jakaś zachęta do pozostania.
Wydaje mi się, że Allegro będzie dobrze się trzymać. Bizon co najwyżej może kupić Allegro, dzięki czemu przejmie nasz rynek.
czas pokaże ,
tak jak allegro każde nam konkurować miedzy sobą na swojej platformie oraz wymyśla co chwile genialne pomysły ;)- to może teraz zacznie zabiegać aby sprzedawcy pozostali na ich platformie - zdrowa konkurencja każdemu się przyda - mam nadzieje że allegro doceni dzięki komu zarabia i trochę odpuści z tym nadgorliwym podnoszeniem standardów i wyśrubowanymi statystkami.
Wydaje mi się, że to nie Allegro, a ameryka będzie walczyć o klienta. Serio, ama niczym się nie wyróżnia i nie posiada żadnego atutu w walce z Allegro poza kapitałem. Czy to wystarczy? Zobaczymy. Allegro ma udziałów w naszym e-commerce jakieś 40 %. Jeżeli Ama sięgnie przez pierwsze 3 lata działalności u nas (tej już oficjalnej i mocno aktywnej) 5 %, to będzie to prawdziwy cud.
teraz według prasy ma 3-5 % rynku polskiego , sprzedaż przez niemiecki serwis a...n.de
No właśnie ten kapitał to gigantyczna przewaga - Amz może dla polskich sprzedawców obniżyć prowizję ze standardowych 15% na 5... albo w ogóle zrezygnować z niej na jakiś czas. Czy klienci nie przejdą tam mając tę samą obsługę, bezpieczeństwo, przy potencjalnie niższej cenie? No i odpowiedniej kampanii reklamowej?
to nie będzie raczej walka jak Pudziana z Najmanem , obstawiał bym raczej Pudziana z Brunejką - waga ciężka - duże zaplecze finansowe , bez gwałtownych ruchów , tylko oczekiwanie , obserwacja aż przeciwnik się zmęczy - to nie będzie spektakularne przedstawienie ale zwycięzca może być tylko jeden - na remis bym nie stawiał
Allegro musiało o tym wiedzieć od dawna. Stąd pewnie ten durnowaty Smart - pomyślany jako manewr ucieczki do przodu. Zważywszy jednak, że jest to program niezwykle kosztowny, oraz generujący coraz więcej problemów formalno-rozliczeniowych, Smart może się okazać właśnie tym, na czym się Allegro ostatecznie wywróci.